Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

“İstiklal Marşı; Türk Milleti’nin Bağımsızlığa Olan Tutkusunu En Güzel Biçimde Yansıtmaktadır"

AK Parti Manisa Milletvekili Avukat Mehmet Ali Özkan, "Milli şairimiz merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır." dedi. 

AK Parti Manisa Milletvekili Avukat Mehmet Ali Özkan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü vesilesi ile bir mesaj yayınladı,

Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine bağlılığını bir destan şeklinde anlatan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marşımız olarak kabul edilmesinin 98. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz diyen Özkan, "Bağımsızlık ve özgürlük inancının neleri başarabileceğini kanıtlayan Kurtuluş Savaşı, Türk Milletinin gücünü ve büyüklüğünü tüm dünyaya göstermiştir. Milli şairimiz merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır." dedi. 

Biz ülkemizin her rengine, her zenginliğine saygılıyız, ama hassas olduğumuz kırmızı çizgilerimiz var ki bunlara saldıranlara saygı duymamız asla mümkün değildir diyen Özkan, "Özellikle bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza, devletimize ve milli marşımıza saygı duymayan kim varsa gerekli cevabı milletimizden misli ile alır." dedi. 

Özkan, İstiklal savaşının elemli ve buhranlı dönemlerinde İstiklal Marşı’mızı kaleme alan merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, Milli Şairimizin dediği gibi “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyerek Milli Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 98. yıl dönümünü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.