Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE enflasyon

İtfaiyecilerin Beklediği Kanun Teklifi Meclis’e Geliyor

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, itfaiyeciliğin bir meslek olarak kabul edilmesi için sunduğu kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’na geliyor. TBMM İçtüzüğü’nün 37’nci maddesi gereğince 18 Şubat Salı günü Meclis’te görüşülecek olan kanun teklifi kabul edildiği takdirde; ‘Genel İdari Hizmetler’ sınıfı altında görev yapan itfaiyeciler, başlı başına bir hizmet sınıfı içinde yer alarak, mesleklerine özel haklarına kavuşmuş olacak.

"300 yıllık köklü bir mesleğin mensubu olan itfaiyecilerimiz bu yaklaşımı hak etmiyor"

Canları pahasına görev yapan itfaiyecilerin kanunlar önünde meslek olarak görülmediğini, görevi başında yaşamını yitirenlerin de şehit sayılmadığını ifade eden Sertel, “Zor koşullarda çalışan itfaiye görevlileri günün her saatinde canını hiçe sayarak olaylara müdahale ediyor. Sadece yangınlarda değil depremde, selde, göçüklerde, yıkımlarda kısacası her türlü afet durumunda itfaiyecilerimiz görev başında. Son olarak Van’daki çığ faciasında iki itfaiye erimiz yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden itfaiye erlerimizin tabutları Türk Bayrağı’na sarıldı, üzerine ‘şehit’ yazıldı. Ancak itfaiyecilik bir meslek olarak kabul görmediği gibi görevi başında yaşamını yitiren itfaiyeciler de kanunen ‘şehit’ sayılmıyor. 300 yıllık köklü bir mesleğin mensubu olan itfaiyecilerimiz bu yaklaşımı hak etmiyor. Partiler üstü gördüğüm bu kanun teklifinin AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla 18 Şubat Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edileceğini düşünüyorum” dedi.

İtfaiyecilerle sık sık bir araya geldiğini ve sorunlarını bildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyecilerin yangının yanı sıra devlet memurluğunda derece kademe ilerlemesi sağlayamama, yıpranma tazminatında uğradıkları haksızlık, görevi başında ölenlerin şehit sayılmaması gibi çok sayıda sorunla boğuştuklarını söyledi. Sertel, görevi başında yaşamını yitiren itfaiyecilerin şehit sayılması için de gerekli girişimleri yapacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.