Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

İttifakta ‘Andımız’ Çatlağı

Öğrenci andı kararının yerinde geç kalınmış olduğunu vurgulayan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Öğrenci andından rahatsızlık duyanlar, Türk milletinin varlığından rahatsızlık duyanlardır. Geçmişte yapılan hatalardan ders alınmalıdır” dedi.

Danıştay 8’inci Dairesi'nin ilkokullarda “Andımız” metninin okutulmasını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesinin ardından Cumhur İttifakı’nın AK Parti cephesinden Danıştay’ın kararını eleştiren açıklamalar gelirken, MHP cephesi karardan memnun. MHP’nin Twitter hesabından, üzerinde “Andımız” metni, Türk Bayrağı ve Üç Hilal bulunan dev pankartın MHP Genel Merkezi’ne asılmış fotoğrafı, “Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadesiyle paylaşılırken, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Danıştay kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“NİÇİN BU KADAR HİDDETLENMEKTEDİRLER?”

Danıştay kararını “yerinde ve geç kalınmış” bulduğunu belirten Büyükataman, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öğrenci andından rahatsızlık duyanlar, Türk milletinin varlığından rahatsızlık duyanlardır. Milletimizin var oluş yok oluş mücadelesi verdiği bir dönemde, milli değerleri sulandırmak, sorgulamak ve gözden düşürmeye çalışmak hain emellere hizmet edecektir. ‘Türk’üm, doğruyum, çalışkanım...’ sözleri bazı kimseleri neden bu kadar rahatsız etmektedir, niçin bu kadar hiddetlenmektedirler? Önceki yıllarda uygulanan; Andımız gibi gençliğe ülkü aşılayan bir değeri yok etmek, törenlere öğrencilerin katılımını zorunlu olmaktan çıkartmak, okullarda yapılan milli bayram törenlerini yasaklamak ve dil birliğini parçalayan bir milli eğitimin ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Bu nedenle geçmişte yapılan hatalardan ders alınmalıdır. Türk milletini; yabancı emellerin uşağı, Haçlı hedeflerinin odağı ve kanlı senaryoların budağı yapmak istemiyorsak milli değerlerimize sıkıca sarılmak durumundayız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.