Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Seçmeni İç Savaş İle Tehdit Ediyorlar”

İYİ Parti Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, dün akşam Habertürk’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında sunucu Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Özdağ Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde Ümraniye’de yaptığı konuşmayı seçmene yönelik bir iç savaş tehdidi olarak değerlendirdi ve “Bu bir iç savaş tehdididir. Bu çok ayıp, terbiyesizce bir tehdit. Hiç kimsenin bunu seçmene yapmaya hakkı yok. AKP seçmeninin önemli bir bölümü ne kadar baskı altında kalırsa kalsın, demokratik bir tercih kullanıyor. Birçok şeyden sıkıldı ve şimdi İYİ Parti’ye gelmek istiyor. Bunu görüyor ve Ümraniye’de iş adamlarını iç savaş ile tehdit ediyorlar.” dedi.


"CHP’den gelen oydan 3 kat fazla oy AKP’den geldi"
İYİ Parti’nin daha önce CHP’den oy aldığı söyleniyordu. Siz kimden oy alıyorsunuz sorusu üzerine: “MHP’nin oyunun çok büyük bir bölümü %95’i bize geldi. CHP’den de oy geldi ancak CHP’den gelen oydan 3 kat fazla oy AKP’den geldi.” cevabını verdi. 


"AKP seçmeni İYİ Parti’yi denemek istiyor"
Ümraniye’de bir iş adamları kuruluşunda Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın sözlerini örnek gösteren Özdağ’ın ifadeleri şu şekilde:
“Bakın Berat Albayrak ne demiş: ‘Bir oyu bile sokağa atma lüksü yok. Sokağa atacak, maceraya gidecek bir oyun bile olmaması lazım. Bir deneyelim bakalım, sıkıldık diyorlar.’ Seçmen kimden sıkıldı? AKP’den sıkıldı. Kimi deneyecek? AKP seçmeni İYİ Partiyi deniyor. Kimden, neyden sıkıldın? Çok açık değil mi? AKP seçmeni AKP’den sıkıldı, baskıdan sıkıldı, olağanüstü halden sıkıldı, haksızlıktan sıkıldı, anayasasızlıktan sıkıldı. Sıkıldı AKP seçmeni ve İYİ Partiyi denemek istiyor. ‘Büyümekten mi, ekonominin gelişmesinden mi sıkıldın?’ Burada herhalde kendisi Almanya’dan bahsediyor bizden bahsetmiyor.


"Berat Albayrak İYİ Parti’ye kayan AKP seçmenini iç savaşla tehdit ediyor"
“‘Macera arayanlara ülkenin güney sınırına bakmalarını öneriyorum.’ Yani hiçbir demokratik ülkede demokratik sisteme inanan bir politikacı bunu söylemez. Eğer seçmen oyunu başka bir partiye vermek istiyorsa bunun adı macera aramak değildir, demokratik tercihtir Sayın. Bakan. Bunu öğrenmeniz gerekiyor. Halkın demokratik tercihlerine saygı duymayı öğrenmeniz gerekiyor. Ama onun yerine ne yapıyor Bakan, ‘Şaka değil, 15 sene içinde kapı komşumuz Suriye ve Irak'ta iki milyondan fazla insan öldü, 10 milyondan fazla insan mülteci konumuna düştü.’ diyerek Türkiye’yi ve seçmeni iç savaş ile tehdit ediyorlar. Hangi seçmeni? AKP Seçmenini iç savaşla tehdit ediyorlar.”


"Türkiye’yi ancak AKP’nin bu zihniyeti Suriye yapar"
Sunucunun “ Bu bir iç savaş tehdidi mi diyorsunuz?” sorusu üzerine Özdağ: Bu bir iç savaş tehdididir. Bu çok ayıp terbiyesizce bir tehdit. Hiç kimsenin bunu seçmene yapmaya hakkı yok. AKP seçmeninin önemli bir bölümü ne kadar baskı altında kalırsa kalsın, demokratik bir tercih kullanıyor. Birçok şeyden sıkıldı ve şimdi İYİ Parti’ye gelmek istiyor. Bunu görüyor ve Ümraniye’de iş adamlarını iç savaş ile tehdit ediyorlar. Diyorlar ki: “ ‘Maceraya girmeyin Türkiye’yi Suriye yaparsınız.’ Türkiye Suriye olmaz. Türkiye’yi ancak sizin bu zihniyetiniz Suriye yapar.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.