Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Antalya’da Kale Komutanlarıyla Buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Vatandaşımıza, milletimize verilmiş her sözün yerine getirildiğini görmek için onun takipçisi olacaksınız ve İYİ Belediyecilik anlayışı içerisinde ortaya koyduğumuz adalet, hakkaniyet, liyakat ve ortak akıl gibi konularda rüşvet, akraba kayırma gibi konularda toz zerresi kadar taviz vermeyeceksiniz. Bunu yapacağınıza olan inancım tamdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Partisinin Güçlü Türkiye Buluşmaları kapsamında Antalya’da düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda partililere seslendi. 


Antalya Akka Antedon Otel’de gerçekleştirilen Çalıştaya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, GİK Üyeleri, Kurucular Kurulu Üyeleri, Antalya İl Yönetimi, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Akşener, İl Başkanlarına daha önceden Kale Komutanları dediklerini hatırlatarak, “23 İlden gelen Yerel Yönetimlerden sorumlu Kale Komutanlarımızla birlikte kısa zamanda çok şey yaptık. İyi ki İYİ Parti’yi kurmuşuz” diyerek sözlerine başladı. 

"5 MİLYON İNSANIN 5 MİLYON KERE VEBALİNİN OLDUĞU BİR SİYASİ PARTİYİZ"

Akşener, 24 Haziran seçimlerinin ardından karşılaştığı bir seçmenle yaptığı konuşmadan sonra insanların partisine hangi şartlarda oy verdiğini o zaman anladığını şu sözlerle anlattı: “24 Haziran sonrası, İstanbul’da bir markette alışveriş yaparken bir hanımefendi yanıma geldi. Öğretmen emeklisi, başörtülü, benden yaşça büyük bir kadın omuzlarımdan sarstı ve ‘Şımarmayın, ben size oy verdim. Nasıl oy verdim biliyor musunuz? Oy kullanma kabininde kamera var dediler. Benim çocuklarımdan biri öğretmen biri de bir devlet banasında çalışıyor. Onlar işten atılabilir diye oy pusulasını aldım elimi kapatarak mührü vurdum. Sonra da baktım doğru yere mi vurdum mührü’ dedi. Yani 5 milyon insanın 5 milyon kere vebalinin olduğu bir siyasi partiyiz” dedi. 

"PARLAMENTER SİSTEME DÖNMELİ DİYENLER YÜZDE 63 ORANINDA"

Son günlerde gündemde olan parlamenter sistem tartışmalarına değinen Akşener, güçlendirilmiş parlamenter siteme dönmek isteyenlerin oranının yüzde 63 olduğunun altını çizerek, “24 Haziran’dan beri iyileştirilişmiş parlamenter sistem, güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye dönme sözünden geri adım atmayan tek siyasi parti İYİ Parti’dir. İYİ Parti an itibariyle Türkiye’de tırnak içinde söylüyorum, herkesin ağzından algı operasyonu diye kavramlar çıkıyor bunların tamamında çatlak yaratan tek siyasi harekettir. Nereden biliyorum? Biz söyledik 2 aydır parlamenter sistemi şimdi anket şirketleri vatandaşa soruyor. Ondan evvel araştırma şirketleri bu soruyu sormuyorlardı. Ama biz ısrarla devam ettik geri adım atmadan.  Akıllı, bilimsel ve akla uygun bir dille ısrar ettiğimiz için artık 2 aydır soruluyor. Sonuç; ilk ay güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmeli diyenler yüzde 52, ikici ay ise yüzde 63. Türkiye’deki o meşhur algıları paramparça ediyorsunuz, ediyoruz” sözlerine yer verdi.

"İFTİRALARIN KARŞILIĞI İSTANBUL’U KAYBETMEK OLDU"

31 Mart seçimleri süreci için “31 Mart seçimlerine giderken malum arkadaşların iftirada çamur atmada tehditte sınırlarının olmadığını gördük” hatırlatan Meral Akşener, “İçişleri Bakanlığı makamını işgal eden zat, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu kandille sözleşme imzaladı diye bağıra bağıra anlattı. Ben önceden bu zata yazıklar olsun diyordum artık demiyorum. Ama onun karşılığı İstanbul’u kaybetmek oldu” dedi. 
Türkiye’nin her bölgesinden hemen hemen her şehrinden bir belediye çıkarmış olduklarından dolayı mutluluğunu ifade eden Akşener, “İYİ Parti 82 milyonun, bir üçüncü seçenek olarak gözünü çevireceği bir siyasi hareket oluşturdu. Şimdi ise büyüyor” dedi.

"BU ÜLKEYİ BAYRAM SOFRASINA OTURTACAĞIZ"

“Bana hep Türkiye hayalin nedir diye sordular” diyerek sözlerine devam eden Meral Akşener, “Benim şahsen hala vazgeçmediğim ve sizin de arkasında durduğunuza inandığım bir hayalimiz var. O da bu ülkeyi bayram sofrasına oturtmak. Bu ülkede Allah nasip ederse milletimizin de teveccüh göstereceğine inanıyorum. O bayram sofrasına bu ülkeyi oturacağımıza bayram sofrasında bayramı kutlayacağımıza inanıyorum. Peki nedir bayram sofrası? Gençleri bilemem ama benim yaşımdakiler bilir ya anneanne ya babaannenin evinde toplanılır. Diyarbakırlı damat da oradadır, Edirneli gelin de oradadır, kulağı küpeli, saçında at kuyruğu, kolunda dövmesi olan kuzen de oradadır. Saçı mora boyanmış yeğen de oradadır” dedi. 
Türkiye’nin ihtiyacı olan şeyin bu bayram sofrasına oturmak olduğunu, bunu yapabilecek ve bu yolda yolu yarılamış tek siyasi hareketin İYİ Parti olduğunu ifade eden Akşener, “O sofranın en büyük özelliği o ailenin kadınlarının hazırlamasıdır. O sofranın en büyük özelliği kalabalık sofradır ama bütün yiyeceklere nerede oturursanız oturun o yemeğe uzanırsınız. Anadolu’nun feraseti budur. Anadolu’nun irfanı budur. Anadolu’nun hikmeti budur. O sofrada maraza yoktur. O sofrada kıyafetinizden hayat tarzınızdan oturuşunuzdan kalkışınızdan bulunduğunuz doğduğunuz şehirden dolayı kaş göz oynamaz” dedi.

"BELEDİYE BAŞKANLARININ ZENGİNLEŞMESİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ"

Çalıştayda bulunan belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerine seslenerek tek bir isteği olduğunu söyleyen Meral Akşener, “Hiçbir belediye başkanının zenginleşmesine, yakınlarının zenginleşmesine, vatandaşına verdiği sözleri yerine getirmemesine göz yummayacaksınız. Vatandaşımıza, milletimize verilmiş her sözün yerine getirildiğini görmek için onun takipçisi olacaksınız ve İYİ Belediyecilik anlayışı içerisinde ortaya koyduğumuz adalet, hakkaniyet, liyakat ve ortak akıl gibi konularda rüşvet, akraba kayırma gibi konularda toz zerresi kadar taviz vermeyeceksiniz. Bunu yapacağınıza olan inancım tamdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.