Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan deaş 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı fenerbahçe babacan Covid19

İYİ Parti Sözcüsü Çıray: Ortak İmza İle Akşener'i Yeniden Aday Göstereceğiz

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, ortak imza ile  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i yeniden aday göstereceklerini belirterek, Ağustos ayı içerisinde de büyük kurultayı yapma kararı aldıklarını açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Çıray,  milletvekilleriyle parti genel merkezinde, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in partisini olağanüstü kongreye götüreceği ve genel başkan adayı olmayacağı yönündeki açıklamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Çıray, partinin tabanıyla geniş katılımlı, yeni siyasetin nasıl olması konusunda fikir alış verişlerinin yapıldığını belirterek, bu toplantı sırasında yönetime yönelik takdirlerin ve eleştirilerin de olduğunu kaydetti.

“Diğer Liderlere Ders Olmalı”

Akşener’in Türk siyasi tarihinde pek az görülecek şekilde bir başarı elde ettiğini belirten Çıray şöyle konuştu.

“Sayın Akşener, 7-8 ayda yeni bir siyasi partinin doğuşunu sağlamış ve yüzde 10 barajını aşmış bir parti olmamıza rağmen kendi koyduğu hedeflere ulaşamadığı için büyük bir sorumlulukla İYİ Parti’yi olağanüstü büyük kurultaya davet etti, çağrı yaptı ve kendisine tüzüğün verdiği yetkiyle bu kararı aldı. Doğrusu bu diğer liderler için Türkiye demokrasisi için bir ders olmalı diye düşünüyoruz. Sayın Genel Başkan bu açıklamasından sonra bir tweet atarak bir daha da aday olmayacağını ifade etti, bu kendi ifadesi, beyanıdır. Ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar sade seçmeninden, il başkanına, yöneticisine, başkanlık divanına, milletvekillerine kadar ayrıca başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de Sayın Genel Başkanın hepimizin ortak imzalarıyla ve teklifleriyle ilk yapılacak kongrede Genel Başkan adayı gösterilmesidir. Dün bu hadisenin ortaya çıkmasından sonra milletvekili arkadaşlarımız dahil hiçbirimizin telefonları susmadı ve büyük bir sevgi, Sayın Genel Başkanın tekrar genel başkanımız olması konusunda irade beyanı anlamında olağanüstü bir baskıyla ve memnuniyet verici bir sevgiyle karşılaştık.”

Büyük Kurultay Ağustos’ta

Başkanlık divanının tekrar bir toplantı yaptığını ve Akşener’in iradeleri doğrultusunda Ağustos ayı içerisinde büyük kurultayı yapma kararı aldıklarını açıklayan İYİ Parti Sözcüsü Çıray, alınan karar ve toplantıdaki kurultay çalışmalarını partinin Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın bu akşam Genel Başkan Akşener’e götüreceğini de kaydetti.

Çıray’dan Bahçeli’ye: Herkes Kendi İşine Bakmalı

Açıklamaların ardından gazeteciler Çıray'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İYİ Parti’deki gelişmelere ilişkin “Hanımefendi’yi (Meral Akşener) mutlaka ikna etmeliler. Hanımefendinin devam etmesi Türkiye’nin demokrasi için önemli” değerlendirmesini sordu. Çıray, “Sayın Bahçeli demokrasi konusunda en son konuşacak adamdır. Çünkü Sayın Genel Başkanımızla arasında büyük bir fark vardır, birisi kongrelerden korkar, birisi kendisi kongre çağrısı yapar. Milliyetçi Hareket Partisi’ne biz kurumsal olarak saygı duyarız ancak onu yönetenler ölüm gösterip sıtmaya razı edilmişlerdir. Sayın Bahçeli’nin bu tür açıklamalarını ben bir hekim olarak zaman zaman geçirdiği sıtma nöbetleri olarak değerlendiriyorum. Herkes kendi işine bakmalı, bizim bir siyasi terbiyemiz var. Biz başka siyasi partilerin iç işlerine karışmayız, aynı terbiyeyi de biz bekliyoruz” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.