Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Ayyuka eNBE Rino virüs Shu Jueting Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Prof. Dr. Elif Erhan Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

İYİ Parti Suriyelilerin Karıştığı Adli Olayları TBMM Gündemine Taşıdı

2011 yılında başlayan iç savaş sonrasında yaklaşık 4 milyon Suriyeli mülteci Türk topraklarına sığındı. Savaştan kaçan Suriyeli mültecilerin karıştığı adli olaylar gün geçtikçe artarken, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ konuyu bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.


"ÖZELLİKLE BÜYÜKŞEHİRLERDE SURİYELİLER İLE İLGİLİ SIKINTI BÜYÜK"
Özdağ önergesinde; ‘’2011 yılındaki iç savaş sonrası ülkemize gelen Geçici Koruma altındaki Suriyelilerin Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıurfa gibi sınır illerimizde sayıları son derece yükselmiş ve ülkemizin güvenliğini tehdit eder hale gelmişleridir. Geçici Koruma altındaki Suriyeliler ülkemizde kriminal olaylara karışmaktadırlar. Özellikle büyükşehirlerimizde bazı mahallelerde toplu şekilde yaşayan Suriyelilerin, yerel halkla yaşadıkları ve neden oldukları toplumsal olaylar neticesinde sorunlar büyümekte ve halkın tepkisini çekmektedirler.’’ dedi.

İYİ Partili Özdağ; Suriyeli mültecilerin yerel halkla yaşadıkları sorunlara ve neden oldukları toplumsal olaylara dikkat çektiği önergesinde, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den konuyla ilgili sorulara cevap vermesini istedi.  
Özdağ, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün cevaplaması isteğiyle verdiği önergede şunları sordu:
1.    Geçici koruma altındaki Suriyeli Sığınmacılar 2011 yılından bu yana yıl yıl hangi türde adli olaylara karışmışlardır? Bu olaylar hangi illerde gerçekleşmiştir? 
2.    Türk vatandaşları ve Suriyeli Sığınmacılar arasında 2011 yılından bu yana kaç adli olay yaşanmıştır ve türleri nelerdir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.