Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

İYİ Parti’de Kafalar Karışık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisini olağanüstü kongreye götüreceğini ve genel başkan adayı olmayacağını açıklaması üzerine İYİ Parti kurmaylarının Akşener’den dakikalar önce yaptığı açıklamalar karşılıksız kaldı.

Afyonkarahisar’da kamp yapan İYİ Parti olağanüstü kongre kararı aldı. Dün başlayan bir dizi toplantı ile devam eden kampta konferanslar ve istişareler yapıldı. İYİ Parti’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceğinin belirlenmesi beklenen kamp, Akşener’in istifa resti ile sonlandı. Akşener, 24 Haziran seçimlerini müteakip parti içi eleştirilere maruz kalıyordu. İYİ Parti kurucularından eski Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun, “Cumhurbaşkanı olacağım diye çıkıp yüzde 7 oy aldınız. Bu başarı mı?” şeklindeki çıkışı ve İYİ Parti lideri Akşener’in Başdanışmanı Ali Aydın’ın istifası, İYİ Parti yönetimine karşı mevcut rahatsızlığın emarelerini oluşturdu.

Açıklamalar Karşılıksız Kaldı

İYİ Parti’nin olağanüstü kongreye gideceğini duyuran İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, Grup Başkanı Ahat Andican’ın ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın, Akşener’in güven tazelemek için kongreye gideceği yönündeki açıklamaları, Akşener’in, “Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum” açıklaması ile karşılıksız kaldı.

“Ben başka bir aday çıkacağını sanmıyorum”

Partinin kongre kararı alması üzerine, İYİ Parti Grup Başkanı Andican, “Konu partinin seçim sonrası komunu veya seçimde elde ettiği sonuçlar itibariyle rahatsızlık hisseden arkadaşlar varsa o kongrede rahatça aday olacaklar partinin ne kadar kendilerini desteklediklerini görmüş olacaklar. Ben başka bir aday çıkacağını sanmıyorum” şeklinde konuşmuştu. Öte yandan İYİ Partili Aydın ise olağanüstü kurultayda Akşener’e yüzde yüze yakın destek verileceğini söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.