Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

İYİ Parti’den Dünya Kadın Hakları Gününde Aile Hukuku Semineri

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığı, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla Aile Hukuku Semineri verdi.


İYİ Parti Genel Merkez’inde düzenlenen seminer, İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Sibel Yanıkömeroğlu, Av. Ebru Varnalı Onur, kadın SSK’lılar ve partili kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

 

KADINLARIMIZIN YAŞADIĞI SORUNLARIN TEMEL SEBEBİ CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİDİR

Açılış konuşmasına, birçok şehirden gelen teşkilatlardaki kadın yöneticilere teşekkür ederek başlayan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü aynı zamanda Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet devrimlerinin en özeli olarak nitelendirdiği Türk Kadınlarının Seçme ve Seçilme Hakkı’nın yıldönümüdür” hatırlatmasıyla konuşmasına başladı. Günümüzde kadınlarımızın yaşadığı bütün sorunların temel sebebinin cinsiyet eşitliğinin sağlanamamasından kaynaklandığının altını çizen Yanıkömeroğlu, “Cinsiyet eşitliğini sağlamak zorundayız. Cinsiyet eşitliğinin sağlamaya yol açan ilk önemli adım seçme ve seçilme hakkıdır. Bizler haklı mücadelemizi devam ettirdik henüz kazanamadık ama bunun için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İYİLEŞTİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME GEÇMENİN ÖNCÜSÜYÜZ

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan, yaptığı konuşmada kadın haklarının hukuki sürecine değindi ve ardından Türkiye’nin içerisinde bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirerek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye bize takdim edilen bu ucube sistemin Türkiye’yi nereye getirdiği ve nasıl aşılması gerektiği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Partimizin kuruluş gerekçesi bile tek adam, padişahlık yönetimine karşı çıkmaktı. Demokratik iyileştirilmiş Parlamenter Sisteme dönebilmek için anayasa değişikliği, seçim sistemi değişikliği, Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik yapılması gerekmektedir, bunun için altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Bu iktidar döneminde Türkiye içten ve dıştan ciddi şekilde savruldu. Bu krizden çıkmanın yolu ancak milletle olacaktır. Milletin katkıda bulunamayacağı sistem ancak Parlamenter Sistem olur. Otoriter bir rejimi bize dayattılar, bu mutlak otoriteyi getirir, mutlak otoritenin gelmesi bütün partilerin çöpe atılması demektir. Her şeyden önce demokrasiyi içselleştirmiş bir parti olarak ilk önce parti içi demokrasimizi geçtiğimiz aylarda yaptığımız kongre ile sağladık. Tek adam sistemine karşı milletin önünü açacak, demokratik parlamenter sisteme geçiş yolunda partimiz kararlıdır” ifadelerini kullandı.
Seminerde sunum yapan Av. Ebru Varnalı Onur, Aile Hukuku’nda Mal Rejimine Genel Bakış konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Sunumda eşler arasında mal rejiminin boşanma ya da ölüm durumunda nasıl olacağından ve konuyla ilgili Yargıtay kararlarından bahseden Onur, sunumun devamında mal rejimi sözleşmesine ve sözleşmenin kapsadığı alanlara değindi.

Anahtar Kelimeler:
İyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.