Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan OSMANLISPOR AVRUPA KUPALARINA KATILACAKMI hülya avşar mide küçültme ameliyatlarında nelere dikkat edilmeli Davutoğlu Borsa İstanbul-Borsa Konya Gong Töreninde HAVA HAREKATI facebook Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe asker kredi ihracı

İYİ Parti’li Çıray'dan ‘Ozan Ceyhun’ Hakkındaki Şaibeler İçin Soru Önergesi

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Aytun Çıray, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği görevine atanan Ozan Ceyhun hakkında devletin elinde bulunan raporlarla ilgili soruları, Anayasanın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 96. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanı yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a sordu. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, uzun yıllar Almanya’da politika yapan ve aynı zamanda Alman vatandaşı da olan Ozan Ceyhun Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği görevine atandığını belirten Çıray, “31 Temmuz 1980’de İstanbul Sarıyer’de çalıştığı inşaatta Devrimci Yol’a bağlı Devrimci Savaş tarafından işlenen ülkücü Murat Erol cinayetine karıştığı iddiasıyla idam istemiyle yargılanan, ancak daha sonra yurtdışına firar eden ve davanın zaman aşımına uğradığı ileri sürülen Ozan Ceyhun aynı zamanda Alman Federal Meclisinde Ermeni iddialarını içeren tezleri savunduğu için kamuoyunda büyük tepkilere neden olmaktadır” dedi.   


Çıray, Ozan Ceyhun hakkında devletin elinde bulunan raporlardaki bilgiler ışığında şu soruları sordu: 

1-    Devlette Ozan Ceyhun hakkındaki raporlar nerededir ve bu raporlarda ne yazmaktadır?
2-    Ozan Ceyhun hakkında göreve atanmadan önce ciddi bir güvenlik soruşturması yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu güvenlik soruşturmasının sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır? 
3-    Geçmişi böylesi karanlık olan, uzun yıllar Almanya’da siyaset yapan ve aynı zamanda Alman vatandaşı olan Ozan Ceyhun, ciddi bir milli güvenlik sorunu oluşturmaz mı?
4-    Türkiye’nin  Almanya Cumhuriyeti ile çıkarlarının çatışması halinde, Almanya’ya bağlılık yemini etmiş olan Ozan Ceyhun’un Türkiye Cumhuriyetinin çıkarlarını savunma konusunda tam bir kararlılıkla davranacağını nasıl garanti eder ve bu konuda devleti nasıl temin edersiniz?  
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.