Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap

İYİ Partili Öztürk: "Basın Emekçileri Yeni Sisteme Kurban Olmasın!"

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk; “24 Haziran seçimlerinden sonra yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Ülkemizde pek çok değişiklik yaşandı, Kurumların isimleri, logoları, yönetmelikleri değiştirildi. Bunlardan birisi de Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na dönüşmesidir. Ancak bu değişimden sonra basın meslek kimliği yerine geçen Basın Kartlarının yenilenmesi konusunda hiçbir adım atılmadı” dedi.


17 Ocak 3 Şubat 2019 tarihleri arasında kart değişikliğinin yapılacağının ilan edilmiş olmasına rağmen bu işlemin yapılmadığını, süre dolumu adliye vb. sebeplerle kartını değiştirmek zorunda kalan basın mensuplarının havaalanı, maçlar, akreditasyon ile girilen yerlerde zor durumda kaldığını belirten Yasin Öztürk, konu ile ilgili yazılı soru önergesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na teslim etti.

İletişim daire başkanlığının resmi sitesinde basın kartı yenileme sayfasında işlemlerin kapalı olduğunu bunu da basın kartı uygulamasının kaldırılacağı şüphesi doğurduğunu belirtti.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk,  Zaten zor şartlar altında görevlerini yerine getirme konusunda fedakârca çalışan basın çalışanları mesleklerini ifa etmede bir de yenilenmeyen basın kartları sebebi ile mağdur edilmemeli diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.