Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

İYİ Partili Yaşar; “Dirileri Şerefli, Ölüleri Şanlı Bir Tarihtir Çanakkale!..”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıldönümü dolayısı ile yayımladığı mesajında; "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi; tarihimizin en hüzünlü zaferlerinden biri olmakla beraber, yoksulluğa direnen bir milletin çağın en güçlü devletlerin akınına topyekûn direnişinin gerçek destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de dünyaya baş eğdiren aziz Mehmetlerimize aittir. Tarihe altın harflerle yazılan, Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur." dedi. 

“Çanakkale Geçilmez”

Çanakkale Deniz Zaferi’ni “gerçek bir destan olarak nitelendiren Yaşar, “Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşları ve Türk Milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zafer, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. Dünya, Çanakkale’de Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, yurdunu savunmak için verdiği onurlu direnişine tanıklık etmiştir. Çanakkale Savaşları aynı zamanda, donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını göstermiştir. 18 Mart 1915’te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi hedefleyenleri hayal kırıklığına uğratırken, milletimizin ve askerlerimizin direniş gücünü artırmıştır. Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915’te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmış ve bütün dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirtmiştir. 


Çanakkale Savaşları ile birlikte tüm dünya Mustafa Kemal gibi üstün yetenekli büyük bir komutanın Türk ulusu içinden çıkabileceğini anlamıştır. Mustafa Kemal’in Çanakkale’deki başarılarını gören Türk Ulusu, Kurtuluş Savaşı sırasında O’nun çevresinde birleşmiş, yurdunu, bağımsızlığını, birlik ve bütünlüğünü korumak için verdiği savaşımla, yeni bir destan daha yazmış, şanlı geçmişine altın bir başarı halkası eklemiştir. Atatürk’e inanmanın ve güvenmenin Ulusumuz için en büyük ödülü, bağımsız yurt toprakları üzerinde kurulan laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Atatürk, Cumhuriyetin ilanının hemen ardından bir gazeteye verdiği demeçte “... Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her yanda kırmızı kanımızı akıttık. Gerektiğinde kurumlarımızı savunmak için gerekeni yapmaya hazırız.” demiştir. 

"Cumhuriyetimizi Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yurdunu savunmak için şehit olanlara borçluyuz"

Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, Türkiye, Çanakkale’de, Kafkasya’da, Sakarya’da, Dumlupınar’da, şehitlerimizin kanıyla ve kahramanlık destanlarıyla kurulan bir ülkedir. 
Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yurdunu savunmak için şehit olanlara borçluyuz. 


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi; tarihimizin en hüzünlü zaferlerinden biri olmakla beraber, yoksulluğa direnen bir milletin çağın en güçlü devletlerin akınına topyekûn direnişinin gerçek destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de dünyaya baş eğdiren aziz Mehmetlerimize aittir. Tarihe altın harflerle yazılan, Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur. 


Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin biliciyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, saygılar sunuyorum.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.