Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Ebru Şahin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

İYİ Parti’nin Meclis Başkanı Adayı Belli Oldu

İYİ Parti’nin TBMM Başkanlığı seçimlerindeki adayı Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu oldu.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Başkanlık Divanı'nın Meclis Başkanlığı için Halaçoğlu’nun aday gösterilmesi için tavsiye etme kararı aldığını belirterek, Halaçoğlu’nun bugün müracaatını yapacağını ifade etti.

“KAHRAMAN’IN ADAY GÖSTERİLMESİ HER BAKIMDAN SKANDAL”

Çıray, AK Parti’nin İsmail Kahraman’ı aday göstermesiyle ilgili “İsmail Kahraman’ın  AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı olarak gösterilmesi her bakımdan bir skandaldır. Bunun için iki noktayı vurgulamamız yeterli olacaktır. Birincisi İsmail Kahraman’ın damadı ile ilgili FETÖCÜLÜK iddialarıdır. Kahraman’ın bu iddialar tam bir açıklığa kavuşmadan AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı olması FETÖ’yle ilgili soruşturmaların sulandırılmasında yeni bir safhaya girildiğinin göstergesidir. Halen 15 Temmuz hain kalkışma teşebbüsü ile ilgili kurulmuş olan Komisyon’un raporunu bastırmayan birinin Meclis Başkanlığına aday gösterilmesi içe sindirilmesi zor bir durumdur" dedi.

“AK PARTİ İLK SINAVDA ATATÜRKÇÜLÜKTEN ÇAKTI”

 Çıray, Kahraman’ın adaylığını konusunda daha önemli bir eleştirileri ve itirazları olduğunu belirterek şöyle devam etti:  

“Sayın Meral Akşener İYİ Parti Genel Merkez’inin açılışı sırasında AK Partili yöneticileri kast ederek, ‘Şimdi de 'Atatürkçü' oldular. Ama şüphelerimiz var. Bu konudaki tutum ve davranışlarını hep birlikte takip edeceğiz,’ demişti. Sayın Akşener takipte haklıymış. Daha sözlerinin mürekkebi kurumadan AK Parti iki yıl boyunca Meclis’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izini silmek için elinden gelen her türlü gayreti göstermiş olan, 1923'e 'darbe' diyen, Meclis'teki Atatürk resmini kaldırmaya kalkan İsmail Kahraman’ı tekrar aday gösterdi. Yani AK Parti daha ilk sınavda Atatürkçülükten çaktı! Kahraman’ın tekrar aday gösterilmesi Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin sözde Atatürk açılımının ne kadar samimiyetsiz, ne  kadar hesapçı olduğunu göstermesi bakımından da aydınlatıcıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.