Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk Sertab Erener

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Fotoğraf Yanlışı

AK Parti Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Şehmus Bedir 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü için kullanılan fotoğrafın Ermeni Tehciri'nde çekilen bir fotoğraf olduğunu söyledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ile ilgili hazırlanan görsellerinde Ermeni Tehcirinde çekilen bir fotoğraf kullanıldı. Meydanlardaki dev yansılarda gösterilen fotoğrafta Türk kadını, “Kurtuluş Savaşı ile doğdum” ifadesi ile anlatılıyor. Hazırlanan görsellerde kullanılan fotoğrafın 1915 Ermeni Tehciri esnasında çekilen bir fotoğraf olduğu anlaşıldı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı Av Şehmus Bedir, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yanlışlığı şöyle yorumladı:
“Görsellerde kullanılan fotoğraf, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi vakıalara karşı ciddiyetsiz, ezberci ve ecdadımızın kemiklerini sızlatacak bir yaklaşımının göstergesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, üst aklın internet mecraında bilinçli olarak bazı tarihsel gerçeklikleri veya mekanları kendi amaçlarına hizmet edecek görsellerle destekleyip, algı yönetme çabalarına sonuç verecek bilinçli veya bilinçsiz bir hatanın parçası olmuştur.”

Hiçbir etnik unsura önyargı ile yaklaşmadığını savunan Bedir, “Türk kadınının, analarımızın böyle bir fotoğrafla özdeşleştirilmesi asla hazmedilecek bir durum değildir. Büyükşehir belediyesi yönetiminin malum odakların bu türden subliminal mesaj çabalarına hizmet eden hatasını derhal düzeltmesi gerektiğini tarihe karşı sorumluluğu olan bir vatan evladı olarak rica ediyorum” sözlerine yer verdi.

Türk Kadınını Tanımıyorlar
AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç, İzmir Büyükşehir Belediyesi LED ekran bilgilendirme panosundaki görseli, “siyasi bir skandal” olarak değerlendirdi. Yanlışlığın arkasında bilgisizliğin yattığını ifade eden Tunç, “Türkiye halkının hassas olduğu Kurtuluş Harbi dönemindeki olayların Ermeni Tehciri sırasında çekilen Ermeni kadınlarının bir fotoğrafıyla yansıtılması en basit ifadeyle tarihe saygısızlıktır” dedi.
Ermeni kadını fotoğrafı kullanılmasının, Türk analarına saygısızlık olduğunu savunan İmet Tunç, bu saygısızlığı Türk halkının takdirine bıraktığını dile getirdi.

Fotoğraf Hakkında
1915 Ermeni Tehciri sırasında çekilen fotoğraf için Tarihçi Murat Bardakçı, şu ifadeleri kullanıyor: “Tehcirin sembol fotoğraflarından olan bu resmi, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusundaki Alman sağlık memurlarından Armin Wagner çekmişti.”
Fotoğraf Ermeni sanatçı Khachatur Avetisyan’ın Kalan Müzik’ten çıkan Oratorio adlı albümüne de kapak olarak kullanılmıştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.