“İzmir, İstiklal Aşkımızın Sembolü Olmaya Devam Ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Bu şehirde kökleri Doğu Türkistan'dan Selanik'e, Kırım'dan Girit'e kadar uzanan kardeşlerimiz, bir arada ve huzur içinde yaşıyor. Aynı şekilde Türkiye'nin 81 ilinden gelip İzmir'i yurt edinen kardeşlerimiz, birlik beraberlik içinde hayatlarını sürdürüyor. İşte bu özellikleriyle İzmir, sözün tam manasıyla bir anne şehirdir. Biliyorsunuz Gazi Paşa'nın muhterem valideleri Zübeyde hanım da burada yatıyor. İzmir, Çakabey'den Gazi Paşa'ya kadar hep bu toprakları vatan yapma sevdamızın, istiklal aşkımızın sembolü olmaya devam ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı’na katıldı. Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Sözlerine bugün ikinci şehadet yıl dönümüne erişilen kahraman polis memuru Fethi Sekin'i rahmet ve minnetle andığını belirterek başlayan Erdoğan, "İzmir Adliyesini kana bulamaya gelen teröristlere cesaretle karşı koyan Fethi Sekin kardeşimiz, sonu şehadete çıkan bu mücadelesiyle tüm dünyaya tarihi bir mesaj vermiştir." diye konuştu.

Erdoğan, bu vesileyle Fethi Sekin ve onunla birlikte mücadele eden tüm şehitlere, 15 Temmuz şehitlerine, sınır ötesinde Afrin'de, Cerablus'ta destan yazan kahramanlardan şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi, gazilere sıhhat ve afiyet temenni etti.

Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtacaklarını belirten Erdoğan, tüm adayları şimdiden tebrik etti ve adaylara 31 Mart gecesine kadar geceli gündüzlü devam edecek seçim çalışmalarında başarılar diledi.

"İZMİR'İ TÜM GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN KALBİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

İzmir'i sadece Türkiye'nin değil tüm gönül coğrafyasının kalbi olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu salonda atan nabız, bütün bu coğrafyanın nabzıdır. İzmir'de yanan meşale, bütün bu coğrafyayı aydınlatan meşaledir. Anadolu'nun işgale başlandığı yerdir, Anadolu'nun istiklale kavuştuğu yer de işte burasıdır, İzmir'dir. 'İzmir'in dağlarında çiçekler açar' diyoruz ya o çiçekler bizim istiklal aşkımızın çiçekleridir. Birliğimizin, dirliğimizin çiçekleridir. Onun için İzmir'in hudutları, bu güzel birliğimizin fiziki coğrafyasıyla izah edilemeyecek genişlikte, derinliktedir. Bize göre İzmir'in sınırları Viyana'dan başlar, Adriyatik kıyılarından, Doğu Türkistan'dan, Karadeniz'in kuzeyinden başlar. Çakabey'den, onun gazi alperenlerinden bu yana 9 asırdır Türk şehri olan İzmir'in sevinci hepimizin sevinci olduğu gibi acısı da yine hepimizin ortak acısıdır.

Bu şehirde kökleri Doğu Türkistan'dan Selanik'e, Kırım'dan Girit'e kadar uzanan kardeşlerimiz, bir arada ve huzur içinde yaşıyor. Aynı şekilde Türkiye'nin 81 ilinden gelip İzmir'i yurt edinen kardeşlerimiz, birlik beraberlik içinde hayatlarını sürdürüyor. İşte bu özellikleriyle İzmir, sözün tam manasıyla bir anne şehirdir. Biliyorsunuz Gazi Paşa'nın muhterem valideleri Zübeyde hanım da burada yatıyor. İzmir, Çakabey'den Gazi Paşa'ya kadar hep bu toprakları vatan yapma sevdamızın, istiklal aşkımızın sembolü olmaya devam ediyor."

"İZMİR, SADECE İZMİRLİLERİN DEĞİL 81 MİLYONUN ŞEHRİDİR"

Erdoğan, konuşması sırasında salonda açılan "Şimdi biz taşıyoruz müjdenin kurşun yükünü" yazılı dev pankartı okudu.

İzmir'in sadece İzmirlilerin değil 81 milyonun şehri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu salonda Çakabey'lerin kahramanlığı, mangal yürekli efelerin istiklal azmi var. Bu salonda İzmir'i 'gavura yar etmeyiz' diyerek silaha davranan fedailerin hesapsız memleket sevgisi var. Bu salonda 9 Eylül'de Anadolu'nun her bir yerinden gelerek büyük zaferi mühürleyen şehitlerimizin, gazilerimizin fedakarlığı var. Bu vesileyle bin yıldır vatanımızın istiklali ve istikbali için mücadele eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun." dedi.

Erdoğan, daha sonra Muharrem Ertaş'ın İzmir'in işgalini anlatan bozlağından, "Güzel İzmir, duman gitmez başında. Ahdim kaldı toprağında taşında. Gündüz hayalimde gece düşümde. Eğil dağlar geçeceğim yurduma. Evelallah kolaylık ver orduma. Aslan yatağına da tilki giremez. Girse de gonca gülün deremez. Alçak Yunan muradına eremez. Geçme derler geçeceğim İzmir'e. Yunanları dökeceğim denize." bölümünü okudu.

İzmir'in hep gündüz hayallerinde, gece düşlerinde olduğunu ifade eden Erdoğan, "İzmir, aslan yatağına sokulmaya çalışılan tilkilere karşı mücadeleye hazır mıyız, dışarıdaki ve içerideki alçakları muratlarına erdirmemek için gece gündüz çalışmaya hazır mıyız, istiklaline ve istikbaline göz dikenleri tıpkı Gazi Paşa'nın yaptığı gibi denize dökmeye hazır mıyız?" sorularına salondan aldığı "evet" yanıtının ardından "İşte benim gönlümün efendisi İzmir budur." dedi.

İzmir'de sadece vatanın bağımsızlığının değil aynı zamanda ekonomik bağımsızlığın da temellerinin atıldığını ifade eden Erdoğan, "Hep bizler İzmir İktisat Kongresi'ni konuşuruz." dedi.

Kongre ile başlayan kalkınma hamlesinin daha sonraki dönemlerde uzun süre sekteye uğradığını belirten Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde aynı ruh ve heyecanla ülkeyi yeniden hızlı bir kalkınma sürecine soktuklarını vurguladı.

"Kur, faiz, enflasyon üçgeninde maruz kaldığımız saldırıya rağmen, 2018'in ilk üç çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdük" ifadesini kullanan Erdoğan, dün açıklanan 2018 ihracat rakamlarına değinerek, şunları belirtti:

"168,1 milyar dolarla cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Hedefimiz 170'i yakalamaktı. Ama şöyle kıl payı biraz geride kaldık. Ruhsar Hanım biraz ondan dolayı rahatsız oluyor. Ama yine de 'Arttı başkanım' diyor. Telafi edeceğiz. Şimdi daha da ileriye gideceğiz inşallah."

Erdoğan, 2018'in 10 ayında istihdamda 1 milyon kişinin üzerinde artış yaşandığına dikkati çekerek,  Türkiye'yi 3,5 kat büyütürken İzmir'i de ihmal etmediklerini, son 16 yılda kente 67 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, "İzmir'e yapılan yatırım bu. İzmir'i hiçbir zaman ihmal etmedik. Yani 'En fazla milletvekilini biz çıkarmadık' demedik. Çünkü İzmir özellikliydi. Bu yatırımların yapılması gerekirdi ve bu yatırımları yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, eğitimde 9 bin 548 adet yeni derslik ile 6 bin 330 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları yaptıklarını, gelecek 3 yıl içinde de toplam 14 bin 500 kişi kapasiteli 6 yükseköğrenim yurdunu daha İzmir'e kazandıracaklarını bildirdi. Erdoğan, kente  3 yeni devlet üniversitesi de  kazandırdıklarını söyledi.

15'er bin seyirci kapasiteli Göztepe ve Alsancak stadyumlarının yapımlarının devam ettiğini aktaran Erdoğan, yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla İzmir'de 18 bin konut projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.

109 TESİS HİZMETTE

"Laf yok, icraat var" diye konuşan Erdoğan, sağlıkta 35'i hastane toplam 109 tesisi hizmete soktuklarını, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinin yapıldığını ve İzmir'in 2 bin 60 yatak kapasiteli olan bir dev şehir hastanesine kavuşacağını vurguladı. Erdoğan, "Yaparsa AK Parti yapar. Olay bu kadar basit. Fakat iktidar inşallah yerel yönetim iktidarıyla bütünleştiği zaman İzmir bir başka güzel olacak." dedi.

Salondakilere "İzmir'in çöpleri modern depolamayla mı depolanıyor, yoksa vahşi depolamayla mı depolanıyor?" sorusunu yönelten Erdoğan, şöyle devam etti:

"İzmir, vahşi depolamayla bu asırda, bu zamanda çöp depolaması yapıyor. İzmir'e bu yakışır mı Allah aşkına? 94 yılında İstanbul'a belediye başkanı oldum. Orada da vahşi depolama vardı. Niye? Çünkü CHP'li belediye vardı. CHP demek çöp demektir, CHP demek hava kirliliği demektir, CHP demek yolsuzluk demektir, rüşvet demektir, yasak demektir, yokluk demektir. İstanbul'da hemen o vahşi depolamaları kaldırdık, modern depolamalara geçtik.

Size müjdeyi veriyorum. İnşallah Nihat Zeybekçi kardeşimin buraya belediye başkanı olmasıyla birlikte en kısa zamanda bu vahşi depolamalar yerini modern depolamaya terk edecektir. Bu modern depolamayla ne olacak? Enerji üretimi olacak. Başka ne olacak? Kompost gübre olacak. Başka ne olacak? Bu vahşi depolamaların yapıldığı yerler kalkacak ve buralarda da 'millet bahçeleri' diyoruz ya inşallah bu tür millet bahçeleri olacak. Çevreci biziz, biz. Bunlar çevrecilikten anlamaz. Bunların hayatında çevrecilik yok. Ama biz bunu yaptık, icraatını yaptık."

"Kuru ovanın çamları, yere değer dalları, bizim için yapılmış Ödemiş'in yolları" türküsünü anımsatan Erdoğan, sadece Ödemiş'in değil, otoyollarıyla, bölünmüş yollarıyla, demir yollarıyla hızlı tren hatlarıyla, kent içi raylı sistemleriyle İzmir'in tüm yollarını yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Erdoğan, İzmir'in bölünmüş yol uzunluğunu 424 kilometre ilaveyle 827 kilometreye çıkardıklarının altını çizerek, bunda TBMM Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın da büyük emeği olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Nerede bunlar? 'Bir de biz yaptık' desinler. Yok." ifadesini kullandı.

İstanbul-İzmir arasını 8 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-İzmir Otoyolu'nun tamamını bu yıl bitireceklerine işaret eden Erdoğan, şöyle dedi:

"Kim yapıyor? AK Parti. Yine Binali Bey'in de burada çok büyük emeği var. Maliyeti ne biliyor musunuz? Maliyeti 2 katrilyon lira olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun yapımı devam ediyor. İnşallah 2021 yılında onu da tamamlıyoruz. AK Parti. Bir de siz yapın. Yok yapamazlar. Bu irade, bu dirayet bunlarda yok. İzmir-Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli Tüneli ne canlar aldı, ne sıkıntılar yaşattı. Şimdi o tüneli hallettik mi? Hallettik. Bağlantı yollarını tamamlayıp, hizmete sunduk mu? Sunduk. Nereden nereye. Bunları sizin için yaptık, yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz."

"BEN DE SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM"

Erdoğan, konuşması sırasında yoğun tezahürat üzerine salondakilere, "Ben de sizleri çok seviyorum. Zaten karşılıklı bu sevgimiz, bu sevdamız olmasaydı biz buralara 16 yıldır gelemezdik. Bu sevgi, bu sevda elhamdülillah 16 yıldır bizi iktidar kıldı. İnşallah bundan sonra da böyle yürüyeceğiz bu yolda." karşılığını verdi.

Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir Aday Tanıtım Toplantısı'ndaki konuşmasında, İzmir'de 21 yol projesiyle, yolculuk süresini 3,5 saate düşürecek İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının inşasının sürdüğünü, Aliağa-Çandarlı-Bergama ve Çandarlı Limanı arasında yeni bir demir yolu bağlantısı yapmak için çalışmalara başladıklarını, 3 yıla kadar bu projeyi tamamlamayı hedeflediklerini de dile getirdi.

Ödemiş-Kiraz arasına hızlı tren hattı yapmak için hazırlıklara başladıklarını bildiren Erdoğan, Bergama-Soma arasına da hızlı tren hattı yapmak için kolları sıvadıklarını ifade etti.

Kemalpaşa Lojistik Köyü'nün, Torbalı Kemalpaşa Alsancak Limanı demir yolu hattıyla bağlantısını sağlamak için çalışmalara başladıklarını aktaran Erdoğan, "Bu demir yolu hattıyla, limana gelecek yüklerin taşınmasında şehir merkezini baypas edecek yeni bir güzergah oluşturuyoruz. İzmir'e yapacağımız maliyeti yaklaşık 3 katrilyon lira olan toplam 5 istasyondan oluşan Halkapınar Otogar Metro hattının en kısa sürede ihalesini yapıp, yapımına başlıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, göreve geldiklerinde İzmir'in çürük bir havalanının bulunduğunu ifade ederek, "Havalimanı değil, havalimanını biz yaptık. Ne olarak? Adnan Menderes olarak. Adnan Menderes Havalimanı'nı baştan aşağı yenilemiştik. Ardından İzmir'in ikinci havalimanı olacak Çeşme-Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı'nın inşasına başladık. İnşallah seneye onu da hizmete alıyoruz." dedi.

Son 16 yılda 28 baraj ve 8 gölet inşa ederek İzmirlilerin hizmetine sunduklarını belirten Erdoğan, "İzmir'in içme suyu problemini biz çözdük. Barajı yaptık, suyu getirdik. Halbuki büyük şehirlerde su sorununu büyükşehir belediyeleri kendilerinin çözmesi gerekir. Ben geldim, İstanbul susuzdu. Bu kardeşiniz İstanbul'a belediye başkanı oldu, CHP'li belediyeden aldı. Ve sektörler oluşmuştu, bidonlarla herkes su taşıyor, küvetlerde su biriktiriliyor, bu şekilde İstanbul temizleniyordu. İstanbul'a dağları delerek suyu getirdik." ifadelerini kullandı.

"İZMİRLİ ÇİFTÇİLERİMİZE TOPLAM 3,5 KATRİLYON LİRA TUTARINDA TARIMSAL DESTEK VERDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa edilen sulama tesisleriyle İzmir'de 525 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını bildirdi.

Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleriyle 129 bin dekar münbit araziyi daha sulamaya açacaklarını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"İzmirli çiftçilerimize toplam 3,5 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Bay Kemal 'Çiftçi aç, susuz ne yapacak' diyor ya. Verdiğimiz destekten bahsediyorum. Bu ay sonuna kadar 2019 yılı Ocak ayı içinde ödenecek tarımsal desteklemelerin bugün müjdesini veriyorum.

Fark ödemesi buğday, mısır, çeltikte 550 milyon lira, buzağı desteği ödemeleri 525 milyon lira, çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon lira, yem bitkileri desteği 269 milyon lira, sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon lira, çevre amaçlı tarım alanı koruma desteği 84 milyon 500 bin lira, diğer desteklemeler 167 milyon lira olmak üzere toplam 2 milyar 35 milyon lira. Bay Kemal, bundan sonra bir daha 'Çiftçiye ne verdin' demezsin. İşte sana çiftçiye ne verdiğimizi resmen resmi ağızdan açıkladım. Seninki resmi değil, gayriresmi."

"İZMİR'İ HESAPSIZ SEVİYORUZ, HİZMETLERİMİZİ DE HESAPSIZ YAPIYORUZ"

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü'ndeki alana millet bahçesi yapmak için çalışmalara başladıklarını bildirerek, 290 bin metrekare alana yapılacak millet bahçesinin proje çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İzmir'e yaptıkları yatırımları bir başka hesapla yapmadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Biz İzmir'i hesapsız seviyoruz, hizmetlerimizi de hesapsız yapıyoruz. Hem de o kadar hesapsız seviyoruz ki belediyelerin yapmaları gerekip de beceremedikleri işleri dahi biz üstleniyor, tamamlıyoruz. Hangi partiden olursa olsun." dedi.

Erdoğan, İzmir'in bugün mahzun kalmasına gönüllerinin rıza göstermediğini vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"İşte Güneydoğu'da bölücü terör örgütünün desteğindeki malum belediyeler oraları rezil etti, çukurlar, kanallar neler yapmadılar. Susuz bir Güneydoğu. Biz orayı bile kayyum tayinleriyle onlardan aldık. Tavsiye ederim gidin Diyarbakır'ı, Şırnak'ı, Van'ı, Mardin'i görün. Bakacaksınız ki nerede o eski Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Van. Hepsini değiştirdik, tanımazsınız inanın İzmir'den farkı yok, çok daha güzel.

Dört gidiş, dört geliş yollar, aydınlatmasıyla her şeyiyle çok farklı bir Diyarbakır var. Mardin öyle. İnşallah İzmir'in de bu geri kalmış olan bütün temizlikte, doğal gazda vesaire hepsini Nihat kardeşimle aşacağız. Millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleriyle İzmir çok daha farklı bir konuma gelecek. Büyükşehire belediyecilikten ticarete kadar her alanda hizmet siyaseti konusundaki kıdemine, müktesebatına, birikimine, gayretine inandığım bir arkadaşımızı aday gösterdik. İlçe adaylarımızı aynı hassasiyetle belirledik. İzmir'i marka şehir yapacak projeleri önümüzdeki dönemde inşallah büyükşehir belediyemiz, başkanımız, ilçe belediye başkanlarımızla hayata geçirecektir."

Erdoğan, vatandaşlara 31 Mart seçimlerinde İzmir'i hizmet siyasetiyle buluşturmaya, tevazu, samimiyet, gayretle, "önce millet, önce memleket" demeye, şehrin geleceğini birlikte inşa etmek için sandıkları patlatmaya hazır olup olmadıklarını sordu.

İzmir'in Şehit Başbakan Adnan Menderes'in emaneti olduğunu vurgulayan Erdoğan, vatandaşlara "İzmir'i yeniden demokrasinin kalesi haline getirmeye var mıyız?" dedi.

Bu kez İzmir'in bir başka olacağını ve tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacağını ifade eden Erdoğan, "Bu defa İzmir, vesayetçilere, darbecilere, terör sevicilere karşı Hakk'ın ve halkın yanında olacak, ben buna inanıyorum." diye konuştu.

"İZMİR'İN ÜZERİNE BİR KARABASAN GİBİ ÇÖKMÜŞTÜR"

Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde İzmir'in ayrı ve özel bir yeri olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ülkemizde çok partili siyasi hayata geçiş denemelerinin hepsinde de İzmir, milli iradenin yanında dört elle sarılarak yer almıştır. Fethi Okyar'dan Adnan Menderes'e kadar ülkemizde demokrasi mücadelesi veren kim varsa İzmir hepsine sahip çıkmıştır. Bugün dönüp baktığımızda İzmir'e en fazla zararı tek parti dönemi zihniyetinden bir türlü kurtulamayan CHP'nin verdiğini görürüz. Dillerinden halkçılığı eksik etmeyen ama zihinleri ve icraatlarıyla adeta halka husumet besleyen bu parti İzmir'in üzerine bir karabasan gibi çökmüştür. CHP'nin yaptığı tek iş, tarihte medeniyetin, kültürün, sanatın, ticaretin merkezi olarak nam salan İzmir'i tek parti devrinin bağnazlığına mahkum etmek olmuştur."

Erdoğan, özellikle mahalli idarelerde de İzmir'in CHP yönetimleri döneminde her alanda gerilediğini ve Türkiye ortalamasının altında kaldığını dile getirdi.

İzmir'de aslında belediyelerin sorumluluğunda olan pek çok yatırımı da son yıllarda bakanlıkların yapmak zorunda kaldığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak güzel İzmir'i tek parti zihniyetinin vesayetinden kurtararak yeniden ülkemizin ve dünyanın sembol şehirlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz. CHP'li vatandaşlarıma sesleniyorum, gelin İzmir'i yeniden demokrasinin ve özgür düşüncenin merkezi haline hep birlikte getirelim. İnanıyorum ki siz de bu CHP zihniyetinden ekmek çıkmayacağını biliyorsunuz. Bunun içinde tamamı yalandan, yanlıştan, çarpıtmadan oluşan, korku siyasetiyle İzmir'i adeta esir almış durumdalar."

Başörtülü ve başı açık kişilerin hep birlikte salonda AK Parti çatısı altında olduğuna işaret eden Erdoğan, "Yatıyorlar kalkıyorlar, yaşam tarzı. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz kimseye bugüne kadar bundan dolayı musallat olmadık. Ama siz, CHP zihniyeti olarak musallat oldunuz. Yaşam tarzı, irtica, laiklik diyerek, İzmirlinin iradesine ipotek koydular. İşte 31 Mart'ta siz bu yanlış iradeyi ben inanıyorum ki siz tersine çevireceksiniz." diye konuştu.

Sadece İzmir gibi birkaç yerde CHP'nin yalanlarının etkisiyle bu meselelerin hala gündemde olduğunu anlatan Erdoğan, halbuki AK Parti'nin 16 yılı geride bırakan iktidar döneminin ortada olduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Nerede, kim acaba giyiminden, kuşamından, düşüncesinden dolayı böyle bir sıkıntı yaşadı?" diye sordu.

Şimdi, Cumhur İttifakı'yla oluşan bir yapı olduğunu, ve Cumhur İttifakı'yla 31 Mart'a gidildiğini hatırlatan Erdoğan, "AK Parti terör örgütlerine, terörist sevicilere karşı acımasızdır. AK Parti içeride de dışarıda da terörü kazımıştır, kazımaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi:

"İzmir, 31 Mart'ta İzmir'in kaderini değiştirmeye var mıyız? Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları kapı kapı dolaşarak bu kaderi değiştirmeye var mıyız? 31 Mart'ta İzmir'i AK Parti'nin belediyecilik başarılarıyla buluşturmaya hazır mıyız? 31 Mart'ta İzmir'de hizmet belediyeciliği meşalesini yakmaya hazır mıyız? 31 Mart'ta İzmir'de gönül belediyeciliğini iktidar yapmaya hazır mıyız?"

AK Parti olarak 31 Mart seçimleri için hazırlıkları erkenden başlattıklarını ve birkaçı dışındaki büyükşehir ve il belediye belediye başkan adaylarını da açıkladıklarını hatırlatan Erdoğan, İstanbul ve Ankara'da ilçe adaylarını da ilan ettiklerini söyledi. Erdoğan, bugün İzmir'deki ilçelerin adaylarını da  milletle paylaşacaklarını, Denizli'nin Büyükşehir Başkan adayı ve ilçelerini de pazar günü Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Diğer illerdeki görev dağılımına gelince salı günü yapacağız ve arkadaşlarımız Türkiye'ye dağılacaklar. Hafta sonuna kadar da aday tanıtımlarımızı tamamlamış olacağız. Aday tanıtımlarımızın tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde belediyelerimizde milletimize vereceğimiz hizmetlerin çerçevesini ifade eden manifestomuzu da tüm Türkiye'ye açıklayacağız. Böylece seçim öncesi hazırlıklarımızı nihayete erdireceğiz ve tüm gücümüzle sahaya çıkmaya hazır hale geleceğiz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Izmir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.