Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Joe Biden Ankara'da

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, TSK’nın Cerablus operasyonunu başlatmasından 6 saatten sonra  Ankara'ya geldi. Biden’ın, Ankara’daki görüşmelerinde Cerablus operasyonu ve IŞİD’le mücadele’nin yanınısa 15 Temmuz darbe girişimi ve Gülen’in iadesi üzerinde durması bekleniyor.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı Esenboğa Havaalanında ABD Büyükelçisi John Bass ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç tarafından karşılanan Joe Biden'ın, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile yapacağı görüşmelerde iki ülke açısından büyük önem taşıyan konular ele alınacak.

TSK’nin Cerablus operasyonunun ve IŞİD’le mücadelenin  başlıca birer gündem maddesi olması beklenen görüşmelerde  Suriye’deki son durum, YPG meselesi ve Türkiye’yi hedef alan terör saldırıları üzerinde durulacak. 

Gülen'in İadesi ve Darbe Girişimi

Görüşmelerde çok ağırlıklı bir konuyu da Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen’i iade talebi oluşturacak. Bu çerçevede ABD'nin Türk halkı ile dayanışmasını ifade edecek olan Biden, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM ‘yi ziyaret edecek.

Biden’in darbe girişimi sonrası alınan önlemler bağlamında “hukukun üstünlüğüne saygı” gösterilmesi gereğine vurgu yapması beklentisi de bulunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.