Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Kahraman'dan Sarıkamış Mesajı

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “Nesilden nesile onurla ve gururla aktarılan Sarıkamış destanının merhum kahramanlarının aziz hatıralarının yaşatılması ve yaptıkları fedakârlıkların bilinmesi ortak mesuliyetimizdir” dedi.

Kahraman, Sarıkamış Harekatı’nın yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, mezar taşları dahi olmayan bu fedakar vatan evlatlarının, şehadetleriyle milli birlik ve beraberliğin teminatı olduklarını söyledi.

Kahraman şöyle dedi:

“Millet olarak tarihimizin trajik bir dönemini 20. Yüzyıl’ın başında Birinci Dünya Harbine katılmakla yaşadığımız bilinmektedir. Millî hafızamızda derin izler bırakan bu dönemin en acı hatıralarından biri de ne yazık ki, Sarıkamış’ta yaşanmıştır.

Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı safhalarından birini teşkil eden Sarıkamış’ta on binlerce vatan evladı, soğuk iklim şartlarına aldırış etmeden düşman üzerine yürümüş ve karlarla kaplı Allahuekber Dağları’nın zirvelerini aşamayarak şehitlik mertebesine erişmiştir. 101 yıl önce toprağın kara bağrına kefensiz gömülen bu yiğit vatan evlatları, Türk milletinin Allah yolunda vatan, millet ve bayrak için ölümü göze almaktan çekinmeyeceğinin en bariz örneğini sergilemişlerdir.Nesilden nesile onurla ve gururla aktarılan bu destanın merhum kahramanlarının aziz hatıralarının yaşatılması ve yaptıkları fedakârlıkların bilinmesi ortak mesuliyetimizdir.Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış’ta şehadet şerbeti içen şehitlerimizi, harekâtın 101’inci yıldönümünde bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.