Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Kahraman’ın Üçüncü Durağı Kılıçdaroğlu Oldu

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, destek ziyaretleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. TBMM Başkanı Kahraman, “Bir hukuk devleti olarak, demokratik bir cumhuriyet olarak anayasa esaslarına, evrensel hukuk kaidelerine dayalı çalışmalar yapacağız ve iyi bir dönem geçireceğiz” derken, görüşmenin hemen öncesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Atatürkçülük ayrıştırmak değil, birleştirmektir. Bunlar olmadan Atatürkçülük sadece lafta kalır” paylaşımında bulundu.

TBMM Başkanı Kahraman, başkanlık seçimi için gerçekleştirdiği destek turlarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ile devam etti. Kılıçdaroğlu-Kahraman görüşmesi yaklaşık elli dakika sürerken, Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kahraman’a ise AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin eşlik etti.

“HEPİMİZİN HEDEFİ TÜRKİYE’NİN MUTLULUĞU”

Kahraman görüşme sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu ile fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Kahraman, “Her zamanki nezaket, karşılıklı anlayış içerisinde görüşlerimizi birbirimizle paylaştık. İnanıyorum ki 26. Dönemin ikinci devresi de çok daha güzel olacak. Hepimizin hedefi Türkiye’nin mutluluğu daha ileri gitmesi. Bir hukuk devleti olarak, demokratik bir cumhuriyet olarak anayasa esaslarına, evrensel hukuk kaidelerine dayalı çalışmalar yapacağız ve iyi bir dönem geçireceğiz. Nasipse 26. Dönemin tamamlanmasını da çok güzel bir şekilde sağlayacağız. Kendilerinin ana muhalefet partisi lideri olarak destekleri tabii ki çok mühim. Şahsına da, Cumhuriyet Halk Partisi’ne en iyi dileklerimi sunuyorum. Nasipse Meclis’te inşallah güzel bir dönem geçiririz diyorum. Tekrar ev sahiplerine teşekkür ediyorum, nezaketine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BUNLAR OLMADAN ATATÜRKÇÜLÜK SADECE LAFTA KALIR”

Kahraman’ın Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme destek turları kapsamında yaptığı en uzun ziyaret oldu. Kahraman, Bahçeli ve Yıldırım ile yaklaşık yirmişer dakikalık görüşmeler yapmıştı. Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun görüşmenin başladığı sırada Twitter’dan yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun Atatürkçülük hakkındaki tweetleri şöyle:

“Atatürkçülük alın teridir, işçinin hakkıdır. Çağdaş Türkiye’dir, ortak akıldır, bilimdir. Halkın çıkarlarını gözetmektir. Kadın haklarına sahip çıkmaktır, eşit yurttaşlıktır. Atatürkçülük ayrıştırmak değil, birleştirmektir. Bunlar olmadan Atatürkçülük sadece lafta kalır. Atatürk'e duyulan minnet, sevgi ve saygı kimsenin tekelinde değildir. Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk bizim ortak değerimizdir. 15 yılın ardından AKP Hükümeti'nin Atatürk'ü ve icraatlarını yermek yerine, Atatürk'e sahip çıkmaya başlaması beni ancak mutlu edebilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.