Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

Kaplan: "Yandaş Şirketlerin Değil, Gençlerin KYK Borçlarını Silin"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, üniversiteyi bitirdikleri halde iş bulmadığı için KYK borçlarını ödeyemeyen ve haklarında yasal işlem başlatılan gençlerin kredi borçlarının silinmesi için çağrıda bulundu. 

GENÇLER İŞSİZ, BORÇLU VE KAYGILILAR!


Genç işsizlik oranın her geçen gün arttığını hatırlatan Kaplan, “KPSS’ de birinci olduğu halde mülakatta elenen gençler varken; sahte diplomalı yandaşların 4-5 maaş aldığı ülkemizde artık atamalar siyasetle değil, liyakatle yapılmalı!” dedi. Nitelikli işsizlerin sürekli arttığını vurgulayan Kaplan, ”Ülkemizde gelir düzeyi eşitsizliğinin de aynı doğrultuda artması, sistemin tamamen gözden geçirilmesi gerektiğinin en açık kanıtıdır. Bu şekilde devam edemeyiz. Gençlerimiz işsiz, borçlu ve kaygılılar!” dedi.

Ülke genelinde 3 milyon 100 bin gencin KYK borcunu ödeyemediğini ve 300 bin borçlu genç için ise yasal işlem başlatıldığını kaydeden Kaplan, “Bu gençlerin ücretsiz eğitim hakkı gasp edilmiştir. İş imkânı da tanınmadığı gibi borç batağına sürükleniyorlar. Her gün yüzlerce gençten mesajlar alıyoruz. İçlerinde öğrenim kredisi aldığı halde maddi sebeplerden okuluna devam edememiş, mezun olamadığı gibi bir de KYK’ ya borçlanmış gençler bile var. Hatta iki üniversite mezunları ve KPSS’ de derece yapanlar bile işsiz ve KYK’ ya borçlular. Özetle KYK borçlarını yapılandırmak hiçbir şeyi değiştirmez. Bu borçların tamamı silinmelidir! İş vermediğiniz gençler borç ödeyemez” dedi. 

"YANDAŞ ŞİRKETLERİN DEĞİL, GENÇLERİN BORÇLARINI SİLİN"

“Mecliste defalarca “KYK borçları silinsin” tekliflerini reddetmelerine rağmen 5’li çetenin vergi borçlarını tek kalemde silenler, iş imkânı sağlayamadığı gençlerine icra takibini hak gördüler.”  diyen Milletvekili, “Bu kabul edilemez bir adaletsizliktir. Yalnızca Cengiz inşaatın silinen vergi borcuyla 42 bin gencin KYK borcu ödenebilirdi. Yandaş şirketlerin değil, gençlerin borçlarını silin. Hepimizin geleceği olan bu gençler ülkemizde hayata yenik başlatılıyor. Bu ülkemiz için de geleceğimiz içinde büyük kayıptır. Desteklenmesi gerekenler, geleceğimizi şekillendiren gençler olmalıdır. Sürekli artan beyin göçü ve iltica başvuruları da bunun en somut kanıtıdır. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.