Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

KHK’lar AK Parti’de Kafaları Karıştırdı

15 Temmuz ve ardından alınan OHAL kararından sonra, Meclis’e sevk edilen Kanun Hükmünde Kararnamelerin Meclis’te “görüşülüp görüşülmeyeceği” konusunda fikir ayrılığı yaşanıyor.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AK Parti de bir grup milletvekili, Meclis’e sevk edilen Kanun Hükmünde Kararnamelerin bir ay içerisinde görüşülmesi gerektiği, bir grup ise, “OHAL’de alınan KHK’ların yürürlüğe girdiği, görüşülmesi için Anayasada bir hüküm bulunmadığı bunun için görüşülmesine gerek yok” görüşüne sahip.

AK Parti yönetimi ise geçmişe dönük KHK’larla ilgili nasıl bir yol izlendiğini araştırıyor. Hukukçular ise her iki görüşü de değerlendirmeye aldı. KHK’larla ilgili karar, AK Parti’nin toplanacak olan ilk MYK toplantısında değerlendirilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.