Kılıçdaroğlu A Takımını Belirledi

CHP’de 36. Olağan Kurultayından ardından yeni MYK üyeleri de belli oldu. Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Bülent Tezcan, Genel Sekreterliğe ise Akif Hamzaçebi getirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetin Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. CHP’nin yeni MYK’sında genel başkan yardımcılıkları 12’den 17’ye çıktı.

9 İSİM MYK’DA DEVAM, 3 İSMİN GÖREVİ DEĞİŞTİ

Öztürk Yılmaz, Aykut Erdoğdu, Lale Karabıyık, Haluk Koç, Tekin Bingöl, Veli Ağbaba, Çetin Osman Budak, Bülent Tezcan, Seyit Torun olmak üzere 9 isim MYK’da kaldı, bu isimlerden bazılarının ise sorumluluk alanı değişti.

Bülent Tezcan, Parti Sözcülüğü görevinde kalırken, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Bir önceki MYK’da bu görevde bulunan Tekin Bingöl ise İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Yeni MYK’da Bülent Tezcan’ın yürüttüğü hukuk işleri ise yeni üye Muharrem Erkek’e devredildi.

Mevcut genel başkan yardımcılarından Lale Karabıyık’ın da görev tanımı değişti. Bir önceki MYK’da Sosyal Politikalardan sorumlu olan Karabıyık, yeni MYK’da “Eğitim Politikaları”ndan sorumlu olacak. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini ise yeni üyelerden Faik Öztrak yürütecek.

Haluk Koç (İdari ve Mali İşler), Öztürk Yılmaz (Dış İlişkiler), Aykut Erdoğdu (Ekonomi Politikaları), Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları- Meslek Odaları ve Sivil toplum Kuruluşları), Çetin Osman Budak (İşveren Sendikaları ve Odalar) ve Seyit Torun (Yerel Yönetim Politikaları) mevcut görevlerine devam eden isimler.

Erdal Aksünger’in yürüttüğü Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığını ise yeni MYK’da Onursal Adıgüzel yürütecek.

5 YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI

Bir önceki MYK’da Yasemin Öney Cankurtaran’ın başında olduğu “Tanıtım ve Halka İlişkiler” Genel Başkan Yardımcılığı, yeni MYK’da ikiye ayrılarak, görev alanları genişletildi.

Buna göre, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Gamze Akkuş İlgezdi, Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına da Tuncay Özkan getirildi.

Bir önceki MYK’da Zeynep Altıok’un yürüttüğü “İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” da iki alana bölündü. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl oldu, Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına da Gülizar Biçer Karaca getirildi.

Lale Karabıyık’ın getirildiği “Eğitim Politikaları”da MYK’daki yeni görev alanları arasında bulunuyor.

ÜNAL ÇEVİKÖZ KAMU DİPLOMASİSİ YÜRÜTECEK

Yeni oluşturulan genel başkan yardımcılıklarından Arge-Bilim Yönetim Ve Kültür Platformu için Fethi Açıkel görevlendirildi. Ünal Çeviköz’e de yeni MYK’da “Kamu Diplomasisi” görevi verildi.

Yeni MYK’nın Genel Sekreteri ise Akif Hamzaçebi oldu.

KADINLAR ÜÇTE KALDI

Kılıçdaroğlu’nun yeni A takımında, Gülizar Biçer Karaca, Lale Karabıyık, Gamze Akkuş İlgezdi olmak üzere yalnızca üç isim kadınlardan oluştu. Genel Başkan Yardımcılıklarına milletvekilleri ise ağırlığını koydu. Yeni MYK’da 15 isim milletvekili.

CHP’nin yeni MYK’sı şu isimlerden oluşuyor:

Arge-Bilim Yönetim Ve Kültür Platformu- Fethi Açıkel

 Basınla İlişkiler Ve Kurumsal İletişim- Tuncay Özkan

 Bilgi Ve İletişim Teknolojileri- Onursal Adıgüzel

 Dış İlişkiler- Öztürk Yılmaz

 Doğa Hakları- Gülizar Biçer Karaca

 Ekonomi Politikaları-Aykut Erdoğdu

 Eğitim Politikaları- Lale Karabıyık

 Halkla İlişkiler- Gamze Akkuş İlgezdi

 Hukuk Politikaları- Muharrem Erkek

 İdari Ve Mali İşler-A. Haluk Koç

 İnsan Hakları- Tekin Bingöl

 İşçi Sendikaları- Meslek Odaları Ve Siviltoplum Kuruluşları- Veli Ağbaba

 İşveren Sendikaları Ve Odalar- Çetin Osman Budak

 Kamu Diplomasisi-Ünal Çeviköz

 Parti Örgütü Ve Örgüt Yönetimi, Parti Sözcüsü- Bülent Tezcan

 Sosyal Politikalar- Faik Öztrak

Yerel Yönetim Politikaları- Seyit Torun

Genel Sekreterlik- M. Akif Hamzaçebi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.