Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

Kılıçdaroğlu AB Büyükelçileri İle Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim ittifakının iki kesim arasında; otokrasiyi savunanlar ile demokrasiyi savunanlar arasında olacağını belirterek, Türkiye’nin otokrasiye, tek adam rejimine teslim olmayacağı mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu, Ankara’da Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen çalışma kahvaltısının ardından, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin iç ve dış konularının kapsamlı bir şekilde ele alındığını belirten Yılmaz, “Türkiye-AB ilişkileri, içeride sistemin maruz kaldığı zorluklar, erken seçim ihtimali, muhtemel ittifaklar, uyum yasaları ve sürece ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptık” dedi.

Dış politikaya ilişkin ise Türkiye’nin özellikle Rusya, ABD ve AB ile ilişkileri konusunun geniş bir şekilde görüşüldüğünü kaydeden Yılmaz, “Bizim amacımız şudur; Türkiye’nin AB değerleriyle tekrar bütünleşebilmesi, demokrasiyle, insan haklarıyla, hukukun üstünlüğüyle tekrar uyumlu bir ülke haline gelebilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bizim parti olarak bu konudaki çabamıza destek veren bütün taraflarla işbirliği içinde çalışmak istiyoruz” diye konuştu.

Berger: “Diyaloğu Sürdürmeyi Amaçlıyoruz”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger de son derece verimli ve kapsamlı bir toplantı olduğunu ifade ederek, “Kılıçdaroğlu ile beraber Türkiye’deki mevcut siyasi durumu, ekonomik durumu, pek çok konuyu, uluslararası ilişkileri ele aldık; özellikle Ortadoğu, Rusya, ABD. En önemlisi Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri derinlemesine ele alma fırsatı bulduk. Son derece olumlu bir yaklaşım ifade edildi; Sayın Başkan, AB ile yakın ilişkilerin sürdürülmesi arzularını ve bu yönde yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi. Bizler de AB olarak bu diyaloğu sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Seçim İttifakı Konusu

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, toplantıda seçim ittifakları konusunun da görüşüldüğünü belirtirken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun mesajlarını aktardı. Yılmaz şöyle dedi:

“Özellikle AKP ve MHP’nin açıklamış olduğu ittifak, bu konuları sordu Sayın Büyükelçiler. Biz de yakından izlediğimizi, zaten bu ittifak sürecinin 16 Nisan referandumunda bir şekilde cereyan ettiğini, aslında Türkiye’de ittifakın iki kesim arasında; otokrasiyi savunanlar bir de demokrasiyi savunanlar arasında olacağını, otokrasiyi, tek adam rejimini savunuların kendi aralarında uyum sağlayabileceğini ama demokrasi bileşenlerinin sayısının giderek artacağını ve Türkiye’nin otokrasiye ve tek adam rejimine teslim olmayacağını, belirttik, Sayın Genel Başkanımız bunlara vurgu yaptı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.