Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 16. Gününde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 16. gününde Diyarbakır Emniyet Müdürü iken suikasta kurban giden Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret etti. CHP lideri, “Terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her sefer derim ki, terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü, 16. gününde Sakarya’nın Hendek İlçesi’nden devam ediyor. Yürüyüş öncesinde basına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu sabah Diyarbakır Emniyet Müdürü iken suikasta kurban giden Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

“Gaffar Okkan, Diyarbakır’da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan emniyet müdürümüz. Terörle mücadele konusunda Gaffar Okkan’ın kararlılığı ve tutumu sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye’nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğini almak, halkla teröristleri ayırmak konusunda Okkan’ın verdiği mücadele, izlediği yol ve yöntem gerçekten son derece değerlidir. Bütün emniyet teşkilatının da Gaffar Okkan’ı örnek olarak almasını yürekten isterim. Teröristler tarafından öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Öldüğü gün, Uğur Mumcu’nun yine bir teröre kurban gittiği gündür. Öldükten sonra doğan çocuklarına Diyarbakırlıların büyük bir kısmı ‘Gaffar’ adını vermişlerdir. Kendisini rahmetle, şükranla anıyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz, Gaffar Okkan’ı unutmayacağız.”

“Terörle Mücadele Konusunda Son Derece Samimiyiz”

Kılıçdaroğlu, “Terörden çok çektik, acı çektik, ‘analar ağlamasın’ diye zaman zaman söylemlerde bulunduk ama terörü önleme konusunda önemli adımlar atamadık. Terör hala can yakıyor, özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her sefer, her ortamda dile getiririm derim ki, terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz terörü istemiyoruz kendi topraklarımızda, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.