Kılıçdaroğlu, Akşener’i Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner’i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’na, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç Gamze Akkuş İlgezdi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu eşlik etti.

CHP heyetini, Akşener’le Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın, İsmail Koncuk, Müsavat Dervişoğlu ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ağırladı.

İki lider görüşme öncesinde basına tokalaşma fotoğrafı verirken Akşener, “Yerimiz dar ama gönlümüz geniş” dedi. Kılıçdaroğlu da “Kesinlikle” karşılığını verdi.

SİYASİ NEZAKET VURGUSU

Basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener kameraların karşısına geçti. Akşener, ziyaretleri nedeniyle Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, “Uzun zamandır Türkiye’de siyasi nezaket konusunda konuşuyoruz, böyle bir nezaketi, zarafeti gösterdikleri için şahsında arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Partimizi ziyaret ettiler, kurultayımız için tebrik ettiler. Elbette hem bu konuyu hem de Türkiye’nin sorunlarını; ekonomisini, seçim güvenliğini de konuştuk” dedi.

Kılıçdaroğlu ise kurultay nedeniyle Akşener ve arkadaşlarını kutladıklarını ifade ederken, siyasi nezakete vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Siyaset biraz gerginliklerden arınmalı, nezaket biraz daha öne çıkmalı. Elbette farklı düşüncelerimiz, görüşlerimiz olabilir ama farklı düşünceleri ve görüşleri Türkiye’nin selameti için dillendiriyoruz ve sonuçta halkın hakemliğine başvuruyoruz. Var olan gerginlik ortamının biraz ötelenmesi hatta bu gerginlik ortamının olmaması gerekiyor” dedi.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Görüşmede Türkiye’nin sorunlarının da gündeme geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Seçim güvenliği konusundaki duyarlılığımızı karşılıklı olarak birbirimize aktardık. Şundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını istiyorum, Sayın Genel Başkan da içeride ifade etti; herkes sandığa gitsin, büyük bir özgüvenle oyunu kullansın. Bütün sandıklara sahip çıkacağız ve biz güçlü bir demokrasiyi bu ülkeye getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“TORUNLARI DA KONUŞTUK”

Kılıçdaroğlu’nun ardından Akşener, “Bu arada torunlarımızı da konuştuk” dedi. Kılıçdaroğlu da, “Sayın Genel Başkan torunum için güzel bir imzalı kitap verdi. Onu da Sevgili Duru’ya vereceğim” dedi. İki lider açıklamalarının ardından soru almadı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.