Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Kılıçdaroğlu: “Ama Her Şeye Karşın Sağduyumuzu Korumak Zorundayız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana yapılan saldırı daha doğrusu linç girişimi affedilecek bir olay değildir. Ama her şeye karşın sağduyumuzu korumak zorundayız. Toplumu fazla germemek zorundayız" dedi. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal,  Ankara'nın Çubuk ilçesinde Şehit cenazesindeki saldırı nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

"Ben bu milletin ferasetine, sağduyusuna güveniyorum"

Kılıçdaroğlu bu ziyaretten sonra Gültekin Uysal ile basının karşısına çıkarak açıklama yaptı. Kılıçdarığlu, "Gerçekten de toplum olarak fazla gerildik. Tasada ve Kıvançta beraber olan toplumlar ,halklar, milletler huzur içinde yaşarlar. Dolayısıyla biz farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, tasada ve kıvançta beraber olmalıyız. Beraber şarkılar, beraber türküler söylemeliyiz,beraber sevinmeliyiz, beraber üzülmeliyiz. Sevinçlerimiz çoğaltmalıyız. Bana yapılan saldırı daha doğrusu linç girişimi affedilecek bir olay değildir. Ama her şeye karşın sağduyumuzu konumak zorundayız. Toplumu fazla germemek zorundayız. Ben her sefer her konuşmamda bir şekliğiyle ifade ediyorum. Ben bu milletin ferasetine, sağduyusuna güveniyorum. Bütün bu gerginlikleri aşacağız ve yeniden Türkiye'ye  huzurun gelmesi için bizim siyasi söylemimizdir yeniden Türkiye'ye baharın gelmesi için çaba harcayacağız. Bahar geldi o baharı bütün Türkiye Coğrafyasına yayacağız. Bizim temel hedeflerimizden biri budur. " açıklamasında bulundu. 

Kendisine yumrukla saldıran Osman Sarıgün'ün adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz. Bunun ötesinde farklı bir şey söylemek istemiyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.