Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI

Kılıçdaroğlu: Bağımsızlığın Ve Özgürlüğün Teminatı Adalettir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Unutulmamalıdır ki, bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğünü sağlayan ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir” dedi.

CHP Parti Meclisi’ne sunulan Merkez Yönetim Kurulu Raporu’nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sunuşunda şu ifadeler yer aldı:

“Partimizin kuruluşunun 94. yıldönümünde birlikteyiz. Varoluşunun her döneminde demokrasiyi, barışı, sosyal refah ve adaleti, temel hak ve özgürlükleri savunan ve bu değerleri yaşamın sürdürülebilirliği ve insana öncelik veren bir anlayış temelinde sürekli geliştiren Cumhuriyet Halk Partimizin yaklaşık bir asırlık onurlu geçmişinin gururu ve kıvancını yaşıyoruz.

“Çökertilmiş Liyakat Sistemi”

Ancak üzülerek belirtmeliyim ki, özellikle günümüz siyasal iktidarının döneminde, çökertilmiş liyakat sistemi devletin adaletsizliğini derinleştirmekte, mahkemelerdeki adaletsizlik yargı kararlarına olan güven duygusunu sarsmakta, gelir dağılımındaki adaletsizlik her geçen gün büyümekte, kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddet ve istismarın önüne geçilememekte, yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, din ve vicdan özgürlüğüne yönelik saldırılara her geçen gün yenileri eklenmekte, eğitimdeki adaletsizlik derinleşirken çağdaş normlardan uzaklaşılmakta, medya üzerindeki baskılar da halkımızın hakikate ulaşabilmesini zorlaştırmaktadır.

 “Büyük Buluşma”

Yine de biliyoruz ki, ülkemizin bu gerçekliğine rağmen toplumu kutuplaştıran, vatandaşlarımızı ‘biz ve onlar’ çıkmazına sokarak ayrıştıran ve ötekileştiren, kin ve nefret dilini iktidarda kalabilmenin yolu olarak kullanan anlayış karşısında yalnız değiliz. Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı boyunca, yaşamın özünü oluşturan ‘adalet’ kavramının şemsiyesi altında buluşabilen milyonlar olduğumuzu gördük. Bu büyük buluşma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve kimsesizlerin kimsesi kıldığı Cumhuriyetimizin günümüzde adaletten, hakkaniyetten ve hukuktan yoksun haline en kısa sürede son verecektir. Kuruluşundan bu yana tüm mazlum devletlerin umudu olan, ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ harcıyla karılmış Türkiye Cumhuriyetimizin temel problemlerinin çözümü, sadece bizlerin değil dünyanın diğer tüm coğrafyalarında ezilen halkların da kaybettiği adalet, demokrasi ve huzur ilhamının geri dönüşünü sağlayacaktır.

İnancımız ve kararlılığımız, bu ülkenin bütün yurttaşlarının eşit haklara sahip olarak yaşayabilmesini, adaletin egemen kılınmasını ve iktidarların da halkına saygı duyarak ve aynı zamanda halkına hesap vererek görevini yerine getirmelerini sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki, bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğünü sağlayan ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir.” 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.