Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Kılıçdaroğlu: “Beraber Ve Birlikte En Güzelini Yapmak Zorundayız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Muhtarların sesini ben değil, sizin seçtiğiniz bir başka muhtar kürsüye çıkıp topluma aktarabilmeli. Temel noktaları asla hiçbir muhtar arkadaşım unutmasın. Bunların arkasında ben duracağım. Biz, duruyoruz. Bunla ilgili kanun teklifimizi verdik. Eksiğimiz, yanlışımız olabilir. Söyleyin, düzeltiriz. Biz, ‘Her şeyi en iyi biz biliyoruz’ anlayışında değiliz. Biz, beraber ve birlikte en güzelini yapmak zorundayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” toplantısına katıldı. Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, İstanbul’da görev yapan 140 kadın muhtar katıldı.

 “MUHTARLAR, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI”

Etkilikte konuşan Kılıçdaroğlu, kadın muhtarların sayısının artması gerektiğini vurguladı. “Kadın siyasette ne kadar ağırlıklı olursa, siyasetin düzeyi ve dili o kadar güzelleşir” diyen Kılıçdaroğlu, “Kadının siyasette güçlü olması, demokrasinin de çok önemli bir ilkesidir. Her alanda olduğu gibi muhtarlık konusunda da hedef ortaya koyan tek parti biziz. Bu topraklarda, Anadolu'da yapılan ilk seçim, bir muhtarlık seçimidir. 1833 yılında, Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’nde bir muhtarlık seçimidir. O nedenle muhtarları demokrasinin ana öğesi, temel taşı olarak görürüz. Muhtarların, demokrasi açısından daha köklü bir tarihi var. Milletvekillerinden, belediye başkanlarından daha köklü bir tarihi var” şeklinde konuştu.

“TEMEL NOKTALARI HİÇBİR MUHTAR ARKADAŞIM UNUTMASIN”

Muhtarlar için özel kanun çıkarılması, seçim pusulalarında yer almaları, özel görevli ve denetlenebilir bütçe tahsis edilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Muhtarlık kanunu neden yok? Sizden isteğim, önünüze hangi partiden kim gelirse ilk şunu söyleyin: ‘Neden bizim kanunumuzu çıkartmıyorsunuz’. Neden sizin birleşik oy pusulanız yok? Bu demokrasi mi Allah aşkına? Muhtarların bütünleyici bir yasası olması gerekiyor. Muhtarlara mutlaka bir büro görevlisi tahsis edilmeli. Siz bağımsız olmalısınız. Yasayla size bir büro görevlisi tahsis edilmek zorundadır, ücretinin de genel bütçeden karşılanması gerekiyor. Siz seçimle geldiniz, bugün bütün bakanlar atamayla geldi. Kimse onların arkasında halkın desteği var diyemez. Ama sizin arkanızda bir mahallenin, köyün idaresi var. Sizin neden bütçeniz yok? Emlak Vergisi'nden bir kısım muhtara bütçe olarak tahsis edilmeli. Bütçesi olması demek, o parayı istediği gibi harcayabilmesi demek değil. O bütçenin yasaya uygun harcanması lazım. Bir mahallede kim fakir kim zengin bunu en iyi muhtar bilir. Sosyal yardımlar dağıtılacaksa ya muhtar aracılığıyla ya da muhtarın talebiyle dağıtılmalı. Muhtarı devre dışı bırakıp sosyal yardım yapılamaz. O siyasi olur. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Türkiye Muhtarlar Birliği yasal olarak olmalı. Muhtarların sesini ben değil, sizin seçtiğiniz bir başka muhtar kürsüye çıkıp topluma aktarabilmeli. Temel noktaları asla hiçbir muhtar arkadaşım unutmasın. Bunların arkasında ben duracağım. Biz, duruyoruz. Bunla ilgili kanun teklifimizi verdik. Eksiğimiz, yanlışımız olabilir. Söyleyin, düzeltiriz. Biz, ‘Her şeyi en iyi biz biliyoruz’ anlayışında değiliz. Biz, beraber ve birlikte en güzelini yapmak zorundayız. O nedenle ben, hepinize şükran borçluyum. Hepinize teşekkür ederim.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.