Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Kılıçdaroğlu: Bir Demokrasi Şölenini Gerçekleştirdik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güzel bir kurultay gerçekleştirdik. Bir demokrasi şölenini gerçekleştirdik. CHP’yi yönetenler atamayla değil, seçimle işbaşına gelirler. Dolayısıyla CHP’yi diğer partilerle de karıştırmamak gerekiyor” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Güzel bir kurultay gerçekleştirdik. 36. Olağan Kurultayımızı. Elbette ki her kurultay sonrası yazılar yazılır, yorumlar yapılır, eleştiriler yapılır. Bizlere düşen de bütün bu yazıları ve yorumları belli bir sorumluluk anlayışı içinde izlemek, bakmak, bütün onlardan, eleştiriler sağlıklıysa o eleştirileri dikkate almaktır.

“CHP’yi Yönetenler Atamayla Değil, Seçimle İşbaşına Gelirler”

Burada önemli olan bir şey daha var, Anayasa’nın askıya alındığı, yargı kararlarının uygulanmadığı, demokrasinin tümüyle baskıya alındığı bir dönemde CHP kurultayıyla Türkiye’ye nefes aldırmıştır. Biz seçimlerimizle, tartışmalarımızla, öngörümüzle, önerilerimizle gerçek anlamda bir demokrasi şölenini gerçekleştirdik.

“Bu Güzel Bir Şey”

Bazen şu eleştiriler geliyor, ‘efendim Parti Meclisi’ne bu kadar başvuru olur mu?’ diye. 488 arkadaşımız başvurmuş. Bu güzel bir şey. CHP’yi yönetenler atamayla değil, seçimle işbaşına gelirler. Dolayısıyla CHP’yi diğer partilerle de karıştırmamak gerekiyor. Demokrasi kültürümüz var. Ayrıca ilk kez Parti Meclisine bir onur üyesi seçtik, onur üyesi de Sayın Enis Berberoğlu oldu.

"Ben Bunları Dile Getirdim"

Kurultayda biliyorsunuz bir gıda zehirlenmesi de yaşandı ve ben o akşam Numune Hastanesinde partili arkadaşlarımı ziyarete gittim. Bu arada diğer hastalar da vardı yoğun bakımda onlarla da konuştum. Bir genç geldi yanıma dedi ki ‘ben Recep Tayyip Erdoğan hayranıyım. Size şunu söylemek istiyorum. Bizim askerler Afrin’de şehit oluyor. 3.5 milyon Suriyeli var. Onlar niye gitmiyorlar kendi ülkeleri için mücadele etmiyorlar, sen niye bunu dillendirmiyorsun?’ Dedim ben bunları dile getirdim. Bana yönelik olmayan saldırı kalmadı üstelik senin hayran olduğun Erdoğan en çok bana saldırdı.

“Esad İle Temasa Geçmeli”

Söyledim, yine söylüyorum, Suriye’de barışın temelini atmak istiyorsa, Suriye’de gerçek anlamda söz sahibi olmak istiyorsa, Suriye’de olaylar sonlandıktan sonra Türkiye Suriye’de gerçek anlamda bir aktör olmak istiyorsa Esad ile temasa geçmeli. Çünkü Suriye’nin toprak bütünlüğünü biz de savunuyoruz. Onlar da savunuyorlar. Türkiye’nin toprak bütünlüğünü kiminle sağlayacağız? Rusya’yla mı, Amerika’yla mı, İranla mı? Suriye’nin sahibi belli. Suriye’de yönetim belli. BM’de kimin temsil ettiği belli. Sen düne kadar Irak Merkezi Yönetim için de aynı lafları ediyordun, Irak Merkezi Yönetimi bizim muhatabımız değildir diyordun. Ne oldu, gittin önünde diz çöktün. Ben diyorum ki ileride önüne diz çökmeden bugünden arkadaşlarını görevlendir, gitsinler, temasa geçsinler, biz Suriye’nin toprak bütünlüğünün yanındayız, Suriye’de ne kadar terör örgütü varsa beraber temizleyelim deyin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.