Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Kılıçdaroğlu: Bu Çarkı Değiştireceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu memlekette açlığı tarihe gömmek benim namus borcumdur, bunu yapacağım, açlık, yoksulluk olmayacak. Ben bu çarkı değiştireceğim. Çark halktan yana çalışacak, rantiyeden yana değil” dedi.

Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi’nin Aile Sigortası projesinin tanıtım törenine katıldı. Hak sahibi ailelere 'Halkart'larını veren Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“CHP iktidarında bütün fakirler, bütün yoksullar benden memnun olacaklar çünkü ben onların yanında olacağım.

Belediye Başkanımız güzel bir şey yapmış, 'Aile Sigortası'nı uyguluyor. Bize genelde derler ki ‘bunlar zenginlerin partisi, bunlar elitlerin partisi’. Benim annem Allah rahmet eylesin okuma yazma bilmezdi. Yedi kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Yani öyle elit melit yok. Sizler nasıl yaşadıysa ben de öyle yaşadım. Yer sofralarında yemeğimizi yerdik.

“24 HAZİRAN’DAN SONRA TÜRKİYE DEĞİŞECEK”

Allah nasip ederse 24 Haziran’dan sonra Türkiye değişecek, çok şey değişecek. Kavgasız bir Türkiye, huzur içinde bir Türkiye, beraber yaşayacağımız bir Türkiye. Niye kavga ediyoruz, siyaset yapıyorsak vatandaşın derdini çözmek için siyaset yapılır. Vatandaşın derdiğini çözüyorsan başımın üstünde yerin var. Vatandaşın derdini çözmüyorsan ‘kardeşim kusura bakma’ dememiz lazım. Bu ülkede zengin, fakir diye bir kavram olmamalı. Herkesin işi olmalı, herkesin evinde akşam tencere mutlaka kaynamalı. Hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli.

“AÇLIĞI TARİHE GÖMMEK BENİM NAMUS BORCUMDUR”

Bu memlekette açlığı tarihe gömmek benim namus borcumdur, bunu yapacağım, açlık, yoksulluk olmayacak. Efendim ‘parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. Memlekette para var, bütün mesele şu, parayı nereye harcayacaksın? Son 15 yılda yurt dışına ödenen faiz 150 milyar dolar. Faizcilere gelince para var, tefecilere gelince para var, vatandaşa gelince ‘efendim para yok nereden vereceğiz’. Ben bu çarkı değiştireceğim. Çark halktan yana çalışacak. Rantiyeden yana değil. Bunun hepsini yapabiliriz ama nasıli yetki vereceksiniz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.