Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Kılıçdaroğlu: Bu işin siyasi sorumlusu olması lazım

MALATYA (ANKA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 97 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara’daki bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanı Selami Altınok’un açıklamalarına ilişin, “Önlemleri aldık.’ Nerede aldınız önlemleri? Patlamanın olduğu yerde değil de başka bir yerde önlem alınmış… Bu kadar dar düşünen bir kişinin bakanlık koltuğunda oturması doğru değil” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden CHP İl Gençlik Kolları üyesi gençlerin cenaze törenine katılmak ve ailelere taziyelerini iletmek üzere eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Malatya’ya geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, istifaya davet ettiği İçişleri Bakanı Selami Altınok’un “Ankara’daki patlamadan dersler çıkararak ek tedbirler alıyoruz” sözlerine ilişkin, “Dün düşüncelerimi gayet açık, net Sayın Davutoğlu’na da aktardım, kamuoyuyla da paylaştım. Cumhuriyet tarihinin en acı olayını yaşadık. Bu işin bir siyasi sorumlusunun olması lazım. ‘Önlemleri aldık.’ Nerede aldınız önlemleri? Patlamanın olduğu yerde değil de başka bir yerde önlem alınmış… Bu kadar dar düşünen bir kişinin bakanlık koltuğunda oturması doğru değil.

-“GENCECİK ÇOCUKLARIMIZI TOPRAĞA VERİYORUZ, SİYASİ SORUMLU ORTADA YOK”-

Dünyanın her tarafında, bütün saygın ülkelerde, demokrasisi gelişmiş ülkelerde, insana ve insan hayatına değer verilen bütün ülkelerde böyle bir olay olduğu takdirde o işin siyasi sorumlusunun görevini bıraktığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bizim de zaten istediğimiz budur. Bu kadar acı yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz ama işin siyasi sorumlusu ortada yok. Bu doğru değil. Üzülüyorum. ‘Önlem aldık, almaya çalışacağız’ bunların hiçbir yararı yok. Ortada bir gerçek var; gencecik çocuklarımız, evlatlarımız, kızlarımız hayatlarını kaybettiler. Bunlar ne istiyorlardı, barış istiyorlardı. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye istiyorlardı. Kanlı eller araya girdi, faillerin bulunması lazım. Önlen almayanların da gereğini yapması lazım. Eğer ölen insanlara, onların yakınlarına, bu ülkenin insanlarına, demokrasiye saygı duyuluyorsa bu insanların görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.”

Kılıçdaroğlu bir gazetecinin, “Siyasetin hesap vereceğine inanıyor musunuz?” sorusuna ise, “Görevlerin ayrılmaları bu işin en önemli noktasıdır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’na, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve Selin Sayek Böke de eşlik ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.