Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Kılıçdaroğlu: Bu Uçağı Nasıl Aldınız, Hediyeyse Kim Kabul Etti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar Şeyhi Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a VIP donanımlı özel uçağını hediye ettiği iddialarıyla ilgili, “Deniyor ki, bilmem kaç odası olan, kaç tane yatak odası olan, konferans salonu olan, içinde küçük de bir hastanesi olan bir uçağı satın almışlar, 400 milyon dolara. Sonra plak döndü, dediler ki 'bunu bize bağışlamış, hediye etmiş', kim, Katar Şeyhi. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı bir başka devlet başkanının verdiği hediye uçakla gezemez. Bu uçağı nasıl aldınız, hediye mi, hediyeyse kim kabul etti bunu? Paraysa, kaça aldınız bu uçağı?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Bursa’da sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ile buluştu. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye mutlu bir Türkiye’dir. Karnımız nasıl doyacak? İki şekilde doyar karnımız; bir, çalışırız, üretiriz, alın teri dökeriz, kazanırız ve karnımız doyar. İki, alın teri dökmeden bir köşede oturursunuz elinizde viski kadehi vardır, büyük paralarınız vardır, faize yatırırsınız, karşılığını alırsınız. Türkiye son 16 yılda bu adamlara teslim edildi. Ne kadar faiz ödendi. Dışarıda bir avuç tefeciye 16 yılda ödenen faiz 156 milyar dolar. Biz buna karşıyız. Niye ödüyoruz, borçlandığımız için ödüyoruz. İçeride de faiz ödendi. İçeriye ödenen faiz 699 milyar Türk Lirası. Hepimizin karnının doyduğu bir Türkiye güzel bir Türkiye’dir. Hortumcuların olmadığı bir Türkiye istiyorum.

“BURSA BÜYÜKŞEHİR’E TALİBİZ”

Tarım dünyanın her ülkesinde teşvik edilir, bizde de teşvik edilmesi lazım. İznik’teki çiftçinin rahatsız olduğunu biliyorum ama bizim büyükşehir belediyelerimizin olduğu yerlerde çiftçiler hiç şikayetçi değil. CHP’li belediye başkanlarının büyükşehir belediye başkanı olduğu yerlerde çiftçiler hiç şikayetçi değil. Ben sizden, kırsaldan şikayet eden, 'geçinemiyorum' diyen bütün çiftçi arkadaşlarımdan istirham ediyorum, Bursa Büyükşehir’e talibiz, Bursa Büyükşehir’i verin, buradaki çiftçinin halini göreceksiniz. Büyükşehir’i aldığımız andan itibaren hemen değil tabi birinci yıldan sonra göreceksiniz, bütün kırsal kazanacak.

Kimse önünü göremiyor. Güzel bir atasözümüz var. Balık baştan kokar. Yönetici olan yani devleti yöneten kişinin topluma örnek olması lazım. Savurgan olursanız olmaz. İsrafa önce devleti yönetenlerin karşı çıkması lazım. Her kuruşun hesabının millete verilmesi lazım.

Bir yol ayırımındayız. Türkiye’nin bu badireden kurtulması lazım. Nasıl kurtulacak? 13 madde açıkladım; birinci madde, devlette liyakat olması lazım. İki, herkesin can ve mal güvenliği olsun, dedik.

“DAMADA MI İNANSIN, ONUN KAYINPEDERİNE Mİ İNANSIN”

Merkez Bankası’na müdahale ediyorlar, 'faizi artır, faizi artırma'. Birisi diyor 'faiz artır', öbürü diyor 'faizi artırma'. Ne yapacak bu Merkez Bankası Başkanı? Damada mı inansın, onun kayınpederine mi inansın. Adam iki arada bir derede ne yapacak. Bir insan 'ben her şeyi biliyorum' der mi, diyemez.

“KÖPRÜLERİ DOLARLA İHALE ETTİN, NİYE TÜRK LİRASINA DÖNDÜRMÜYORSUN?”

Şimdi dediler ki bize 'yastık altından dolarları çıkarın hemen bozdurun', sanki milletin yastığının altında dolar dolu da. Asıl doları elinde tutan kim, köprüleri dolarla ihale ettin, bunları niye Türk Lirasına döndürmüyorsun? Garanti verdin, niye Türk Lirasına döndürmüyorsun? Otoyol geçişleri var dolara endeksli, bunları da Türk Lirasına endeksli yap. Niye yapmıyorsun? Hayır onlara dokunmuyorsun. Neye dokunuyorsun, vatandaşa diyorsun ki 'doları tutma cebinde'. Olmaz, samimi değil, her şeyin Türk Lirası ile olması lazım. Müteahhit Türk. Betonu üreten Türk ama ihale dolarla, niye dolarla ihale yapıyorsunuz? Kamu İhale Yasası'nın değişmesi lazım. Adamına göre ihale olmaz.

Yine söyledik, dış politikayı değiştirin, bu dış politika ile gitmez bu işler. Suriye’yi görüyorsunuz. Ne işimiz vardı bizim oralarda? Suriye’nin bölünmesini de istemiyoruz. Eğer parçalanırsa Suriye bundan en büyük zararı Türkiye görür.

“BU KADAR LÜKS HARAM DEĞİL Mİ?”

Adaletsiz bir vergi politikası var. İsraftan kaçınmamız lazım. Dün bir soru sordum, cevabını bekliyorum. O soruyu tekrar sormak isterim. Deniyor ki, bilmem kaç odası olan, kaç tane yatak odası olan, konferans salonu olan, içinde küçük de bir hastanesi olan bir uçağı satın almışlar, 400 milyon dolara. Niçin, bununla seyahat edilecek. Kardeşim esnaf perişan, sanayici perişan, çiftçi perişan, bu kadar lüks haram değil mi? Sonra plak döndü, dediler ki 'bunu bize bağışlamış, hediye etmiş', kim, Katar Şeyhi. O daha da büyük bir ayıp. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı bir başka devlet başkanının verdiği hediye uçakla gezemez. Bu Türkiye’nin onuruna aykırı. Ben tekrar soruyorum, bu uçağı nasıl aldınız, hediye mi, hediyeyse kim kabul etti bunu? Paraysa, kaça aldınız bu uçağı? Hiç uçağın yoksa hayhay alalım.

Biz herkesin karnının doyduğu huzurlu bir Türkiye’den yanayız. Bizim büyükşehir belediyelerimizin olduğu yerlerde üreten insanlar  memnundur. İstanbullu nefes almak için nereye gider, ya Beşiktaş’a gider ya Bakırköy’e gider, ya Beylikdüzü’ne gider, ya Maltepe’ye gider, ya Kartal’a gider. Burada da Mudanya’ya gider ya da Nilüfer’e gider.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.