Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Kılıçdaroğlu: Bu Ülkeye Huzuru Getirecek Partiye Destek Verin ​

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara, “Kim Türkiye’yi düşünüyorsa, kim verdiği sözün arkasında duruyorsa ona destek vereceksiniz, bu işin kuralı budur. Bu ülkeye huzuru getirecek olan, huzur vaat eden bir partiye gelin destek verin” diye seslendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sivas’ta üretici birlikleri, meslek odaları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda konuşan Kılıçdaroğlu, Adana’daki yurt yangınıyla ilgili, “Yurda kim izin verdi, hangi koşullarda izin verildi, yangın merdiveninin kapısı niye açılmadı, o çocukların günahını kimler çekecek bilmiyoruz. Sormamız gereken ilk soru şu, devlet neden orada yıkılan yurdun yerine yenisini yapmadı? 14 yıldır yurt sorunu neden çözülmez bu ülkede. Ben CHP Genel Başkanı olarak söz veriyorum, bir yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğiz. Her anne-babanın çocuğunu güven için teslim edeceği yurtlar yapacağız” dedi.

“Oy Vermeye Devam Ediyor, Sonra Gelip Bana Ağlıyor”

Sosyal devlette hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarının insana dokunması gerektiğini, işsizliğe çare olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sormak isterim, nüfusunuz azalıyor, fabrikalar da azalıyor, gençler büyük kentlere gidiyor, Sivaslı bu politikaları izleyenlere oy vermeye devam ediyor. Sonra da Sivaslı gelip bana ağlıyor, ‘fabrikamız yok, turistimiz yok, tarımımız batmak üzere, geçinemiyoruz’…” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması, yeniden üretmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Üreten Türkiye saygın Türkiye’dir, üreten Türkiye güçlü Türkiye’dir. Kendiniz üretmeden başkalarının ürettiğini tüketirseniz, bir gün gelir onların egemenliği altına girersiniz” dedi.

“Üçkağıtçıların Değil Temiz İnsanların Siyasette Olması Lazım”

Kılıçdaroğlu, “Anadolu’ya niye sanayici gelmiyor? Sanatı ve kültürü burada neden daha yüceltmiyoruz. İş alanlarını neden büyütmüyoruz? Katma değeri yüksek ürünleri neden Anadolu’da üretmiyoruz, ne eksiğimiz var? İnsan eksiğimiz mi var, toprak eksiğimiz mi var, temiz su, temiz hava eksiğimiz mi var, hayır. Namuslu siyasetçi eksikliğimiz var. Her mesleğin bir ahlakı vardır, ahlaki kuralları olmayan tek bir alan var o da siyaset. O nedenle söyledik, CHP iktidara gelirse ilk 4 ay içinde çıkaracağımız kanun ‘Siyasi Ahlak Kanunu’ olacak. Üçkağıtçıların değil temiz insanların siyasette olması lazım” diye konuştu.

“Artık Bu Hikayeye ‘Son’ Diyeceksiniz”

Türkiye’de işsiz sayısının 8 milyona yaklaştığını, her 4 üniversite mezunundan birinin işsiz olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Şu Ankara’daki Beylere sorun, onların çocukları işsiz mi, onların çocukları askere gidiyor mu, onların çocukları şehit oluyor mu? Fakir fukaranın, garip gurebanın çocuğu ‘hadi oğlum askere, hadi oğlum Suriye’ye, hadi oğlum işsiz kal’, sırtını sıvazla, eline ekmek bile verme, iş verme. Artık bu hikayeye ‘son’ diyeceksiniz. O nedenle yargılarımızdan arınacağız. Kim Türkiye’yi düşünüyorsa, kim verdiği sözün arkasında duruyorsa ona destek vereceksiniz, bu işin kuralı budur. Bu ülkeye huzuru getirecek olan, huzur vaat eden bir partiye gelin destek verin.

“4 Yıl İçinde Türkiye’yi Terörden Kurtarmazsam Siyaseti Bırakacağım”

Bütün annelere sesleniyorum, kadının yüzü gülüyorsa bilin ki o memlekette huzur vardır, bereket vardır. Hangi aile askere gönderdiği çocuğunu güler yüzle karşılamak istemez. Gönderiyor ama huzursuz, korkuyor, ‘ya evime bayrak asarlarsa, ya çocuğum şehit olursa’ diye. Ben size söz veriyorum anneler, 4 yıl içinde Türkiye’yi bu terör belasından kurtarmazsam siyaseti bırakacağım.
Bir memleket kinle, öfkeyle, kavgayla yönetilemez. Bir memleket, ahlakla, tecrübeyle, bilgiyle yönetilir. İntikam duygusuyla devleti yönetmeye kalkarsanız huzur sağlayamazsınız. Biz çok şey istemiyoruz, kendi ülkemizde huzur içinde insan gibi yaşamak istiyoruz.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.