Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı Çinli Bilim İnsanları

Kılıçdaroğlu: Casusa Bu Bilgileri Kim Verdi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rıza Sarraf ile ilgili , “Dün hayırseverdi, şimdi casus oldu yok. Casusa bu bilgileri kim verdi? Ben vermedim, ben devleti yönetmiyorum. O zaman kim verdi? Hangi para ile satın aldı bunları? ” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mezitli Belediyesi toplu açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Man Adasında kurulan şirket ile ilgili, “Bir şirket var, sermayesi bir sterlin. Bir ortağı var o kadar, 15 milyon dolar. Bu nasıl bir ticaret. Bir sterlin, 15 milyon dolar nasıl bir ticarettir bu. Öyle bir ticareti ben bilmiyorum. Bu ticareti kim bilir? Ancak üçkâğıtçılar bilir” dedi. Normal tüccar ve vatandaşın bir şekilde ticaret yaptığını belirten Kılıçdaroğlu ancak bu tür bir hokkabazlığı ve sahtekarlığı hiç görmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu bir ticaretmiş, nasıl bir ticaret? Çık bunu bir millete anlat, bu ne şirketi? Bu şirket kimin şirketi? 15 milyon dolar bir tarafta bir sterlin bir tarafta, yani beş lira bir tarafta, nereden çıktı bu. Bunları bize anlatacak. Sonuna kadar takip edeceğim. Ben biliyorum, rahat uyuyamıyor biliyorum, söylüyorum yanında doktoru bulundur, doktor olacak yanında” ifadelerini kullandı.

“PARALARI ALIRKEN İYİ, ÖTÜNCE KÖTÜ”

Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle devam etti:

“Şunu da söyleyeyim, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlara hiçbir sözüm yok. Onlar gittiler oylarını kullandılar. Benim sözüm onların temiz oylarını bu kadar kirletilmesidir. Benim sözüm o. Vatandaş gitti demokraside oy verdi, başımın üstüne. Herkesin siyasi anlayışına saygı gösteririm. Ama hiç kimse unutmasın ben hayatta kaldığım sürece kul hakkına sahip çıkacağım. Ben hayatta kaldığım sürece bütün yetimlerin hakkına sahip çıkacağım. Düne kadar ne diyorlardı? Hayırsever bir iş adamı. Ne diyorlardı? Aman çok iyi bir adam bu. Ne yapıyorlardı? Devletin protokolüne davet ediyorlardı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Rıza Sarraf hep bir aradalardı, devletin protokolü bu. Birde biliyorsunuz devletin protokolünde fesli Deli Kadir vardı. O da devletin protokolünde yer alıyordu. Bunların devlet anlayışı nedir Allah aşkına? Daha 16 Kasım’da Amerika’ya iki kez nota verdiler. Efendim Rıza Sarraf temiz bir adamdır, onu bize verin.  Ne oldu bu adamın hayatı. Rıza Sarraf bülbül gibi ötünce Rıza Sarraf casustur, Rıza Sarraf vatan hainidir. Düne kadar adamındı, düne kadar kol kolaydın. Paraları alırken iyi, ötünce kötü.”

“RIZA SARRAF’A DEVLETİN SIRLARINI KİM TESLİM ETTİ?”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yabancı devlete siyasi ve askeri casusluk yapması nedeniyle Rıza Sarraf’ın mal varlığına el konulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Soru şu sevgili Erdoğan, yanına doktoru al beni iyi dinle. Rıza Sarraf’a devletin sırlarını kim teslim etti? Bir daha söylüyorum, casus diyor savcı, askeri ve siyasi bilgileri aldı ve götürdü yurt dışında birilerine verdi. Ben sana Bilal’e sorduğum gibi, Bilal’e anlattığım gibi sana anlatıyorum. Rıza Sarraf’a bu sırları, bu bilgileri kim verdi. Bu bilgiler verilirken hükümette kim vardı? Ben gayet iyi biliyorum. Bütün Mersinlilerin önünde soruyorum. Öyle kaçmak, kıvırtmak falan yok. Dün hayırseverdi, şimdi casus oldu yok. Casussa bu bilgileri kim verdi? Ben vermedim, ben devleti yönetmiyorum. O zaman kim verdi? Hangi para ile satın aldı bunları? Kendisine Salı’ya kadar izin veriyorum, sevgili Erdoğan. Otur, düşün, Bakanlar Kurulunu topla. Arzu ediyorsan Binali miydi milyonali, onunda çocukları var, o da başka dümenler çeviyor. Şimdi istersen yanına onu al, diğer bakanları al oturun konuşun. Bu Rıza Sarraf nasıl oldu da Türkiye Cumhuriyeti’nin sırlarını teslim aldı ve bu sırları Amerika’ya götürdü. Kim bu sırları verdi? Çık anlat, artık bunu da Amerikalılar mı ortaya koysunlar. Sen devleti yönetiyorsun.  O zaman çok bunların tamamını bu millete anlat. Salıya kadar bekliyorum. Sevgili Erdoğan gözlerinde öpüyorum seni.”

“TÜRKİYE’Yİ BU ÇIKMAZ SOKAKTAN ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR”

Konuşmasında kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi en iyi siz fark ediyorsunuz. 2019’a giderken önümüzde iki seçenek var. Bir, tek adam rejimi. İki, demokratik parlamenter sistem. Tek adam rejiminin ne olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin ne hale geldiğini de hep beraber görüyoruz. Türkiye’yi bu çıkmaz sokaktan çıkarmamız gerekiyor. Yeniden demokratik parlamenter rejimi getirmemiz gerekiyor. Bu ülkeye huzuru barışı yeniden getirmemiz gerekiyor”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.