Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan ak parti abd vakıfbank

Kılıçdaroğlu: Cesaretin Varsa Çıkarsın, Öyle Uzaktan Maval Okumanın Anlamı Yoktur

Parti Meclisinde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Benimle hesaplaşmak mı istiyorsun, bak dünya kadar televizyon kanalın var. Cesaretin varsa çıkarsın karşımıza, cesaretin varsa. Öyle uzaktan maval okumanın anlamı yoktur. Millet televizyonda kim yalan söylüyor, kim doğruyu söylüyor onu görür, gözlerinden anlar” diye seslendi.

“Bu İtiraf”

Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP lideri şöyle dedi:

“Sayın Davutoğlu düzgün bir insandı, devlet yönetiminde yolsuzluklara karşıydı.Sen misin bunu isteyen, çıktı Davutoğlu yanlış hatırlamıyorsam 2015’te bir basın toplantısı yaptı ve basın toplantısında dedi ki biz devlet yönetiminde şeffaflığı getireceğiz, bunun için paket hazırladık, siyasi ahlak yasasını da üç ay içinde çıkaracağız. Tepki ne oldu biliyor musunuz, şimdi ki AK Parti’nin Genel Başkanından tepki ne oldu, böyle giderse il ve ilçelerde görev alacak başkan bulamayız diyor yani biz de herkes yolsuzluğa bulaşmış vaziyette, bu itiraf.

“Sayın Erdoğan'da Bir Kılıçdaroğlu Hastalığı Var”

Biz hatırlattığımız için de kızıyorlar. Sayın Erdoğan'da bir Kılıçdaroğlu hastalığı var bu siyasette yeni bir hastalık türü. Benim fotoğraflarımı görünce hele hele atletli fotoğrafı görünce kan beynine sıçrıyor. Konuşmalarımı görünce kan beynine sıçrıyor. Tahammül edemiyor, niçin? Doğruları duymaya tahammül edemiyor. Kan beynine sıçrıyor. Oysa ben ona sadece ve sadece emin olun bakın emin olun sadece ve sadece doğruları söylüyorum.

 “Yanlışı Görüp De Susarsak Dilsiz Şeytan Oluruz”

Yanlışı görüp de susarsak dilsiz şeytan oluruz. Niçin bizi eleştiriyorlar, aslında Türkiye’de bu sorunlar tartışılmasın diye. Rıza Sarraf olayı kapansın diye. Fındık olayı kapansın diye. Taşeron işçinin kadrosu kapansın diye. Emekliye iki maaş ikramiye kapansın diye. Bunlar tartışılmasın diye doğrudan doğruya bizi suçluyorlar.

“Rıza Sarraf Olayı Kapansın Diye”

Ahlaksızca suçluyorlar. Kızdığım da zaten bu. Türkiye’nin bu kadar derdi varken yaa sizin derdiniz niye CHP? Devlet böyle yönetilmez. Devlet liyakatla yönetilir. Devlet bir kişiye teslim edilmez. Ben tabii Erdoğan eleştirirken, hakaret ederken çoğu zaman aynı üslupla cevap vermiyorum. Aynı üslupla cevap vermeyince çıldırıyor. Niye bana cevap vermiyor, niye vereyim kardeşim. Ahlaklı adama cevap verilir, dürüst adama cevap verilir, yolsuzluğa bulaşmamış adama cevap verilir.

“Bu Millet Kavgadan Bıktı, Gerilimden Bıktı, Gerginlikten Bıktı”

Ayrıca bu millet kavgadan bıktı, gerilimden bıktı, gerginlikten bıktı. Huzur istiyor millet.

“Gel Kardeşim, Senin Televizyon Kanalında”

Benimle hesaplaşmak mı istiyorsun, bak dünya kadar televizyon kanalın var. Gel kardeşim, senin televizyon kanalında, senin gazetecilerin önünde oturalım iki medeni insan gibi konuşalım, cevap bile vermedi. Veremiyor, çekiniyor, korkuyor, cesur değil.

“Cesaret Edemiyor, Gelmiyor”

Niye gelmiyorsun kardeşim, oturalım, konuşalım. Tartışalım. Medeni insanlar gibi olalım ama cesaret edemiyor. Gelmiyor. Ama ben şimdi bir tık daha ileri gideceğim. Soruları önceden ona soracağım.

“Cesaretin Varsa Soruları Önceden Veriyorum”

80 milyonun önünde Erdoğan’a söylüyorum, cesaretin varsa soruları önceden veriyorum ama bana soracağın soruları ben istemiyorum, benim öyle bir korkum yok, ben kendime güveniyorum. Ahlakıma güveniyorum, namusuma ve şerefime güveniyorum, kendi partime güveniyorum, bu ülkenin irfan sahibi bütün herkese güveniyorum.Mesela otursaydı şu soruları soracaktım. Şimdiden vereyim soruları belki dersine çalışır, öyle gelir.

“PKK Terör Örgütüne Kim Yardım Yataklık Yaptı?”

PKK terör örgütüne kim yardım yataklık yaptı? Birinci sorum bu olacak. Kim IŞİD’e silah gönderdi Suriye’de teröre örgütlerine kim silah gönderdi? Kim şehide kelle dedi, şehitlere kelle dedi? Kim şehit ve gaziler arasında ayırımcılık yaptı? Kim hakimleri, savcıları çadır mahkemeleri kurarak PKK’nın ayağına gönderdi? Kim Oslo’da İmralı’da PKK ile masaya oturdu? Kim şerefsiz? Kim valilere, kaymakamlara, jandarmaya yani askere PKK’lılara dokunmayın diye yazılı talimat verdi? Ben bu soruları soracağım, gelsin, istiyorsa yanına bürokratları alabilir, istiyorsa yanına bakanları alabilir, istiyorsa yanına gazetecileri alabilir. Bakın benim soracağım sorular bunlar. Kimsenin kırılmasına gerek yok. Terörü mü tartışacağız, buyur kardeşim oturalım, tartışalım. Teröre kim destek verdi, oturalım, tartışalım, kim silah verdi, oturup tartışalım, Suriye’ye o silahları nasıl gönderdiniz oturup tartışalım. Ben mi haklıyım sen mi haklısın, ben mi teröre destek veriyorum, sen mi teröre destek veriyorsun, değil mi? Bu millet bunları öğrenmek istemez mi, öğrenmek ister.

“Cesaretin Varsa Çıkarsın Karşımıza, Cesaretin Varsa”

Cesaretin varsa çıkarsın karşımıza, cesaretin varsa. Öyle uzaktan maval okumanın anlamı yoktur. Millet televizyonda kim yalan söylüyor kim doğruyu söylüyor onu görür, gözlerinden anlar. Sadece terörü konuşmayalım. Beni suçluyorlar ya. CHP Genel Başkanı işte SSK Genel Müdürlüğü yaptığı zaman efendim SSK’yı batırdı diye, bakın onu da tartışabiliriz. 1999 yılında emekli oldum. Emekli olduğumda 3 sosyal güvenlik kurumunu açıkları 2 milyar 341 milyon liraydı. Geliyorum 2016’ya. Açık 20 milyar 655 milyon 603 bin. Bekliyorum televizyonda karşıma çıksın, bu sosyal güvenlik kurumlarını kim batırdı? Siyaset millete hesap verme alanıdır. Siyasette hesap vermenin yolu nedir biliyor musunuz, diğer siyasi partilerle bir araya gelip insan gibi tartışmaktır. Cesareti olanlar,  kendi insanına saygı duyanlar bu ülkenin menfaatlerini koruyanlar bizimle yüzleşmekten tartışmaktan korkmamalı. Korkuyorlarsa verilmeyecek hesapları vardır. Verirse hesabını başımın üstünde yeri vardır, hesabını vermezse oradan ayrılması lazım, siyaseti bırakması lazım.” 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.