Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti tsk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar YKS chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısında Konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP yönetimi ile PKK işbirliği halindedir. Kimse kanın üzerinde oturamaz. 'milletin önüne acıyı, kanı, gözyaşını koyacağız ve ondan sonra da ben başkan olacağım' diyor. Sen başkan olamayacaksın kardeşim. Bu milletin kanında boğulacaksın sen kanında” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı özetle şunları söyledi:

“Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum.

Türkiye’yi bu hale getiren, kan gölüne çeviren, terör örgütlerine açıkça yardım ve yataklık yapan bu partiye ne zaman kırmızı kart göstereceksiniz? Elinizi vicdanınıza koyun.

Düzen o kadar bozuldu ki bakın gazetelerin spor sayfalarında o kadar bozuldu ki düzen hakem kırmızı kart gösterirdi şimdi artık oyuncu kırmızı kart gösteriyor, düzen bu kadar bozuldu.

-"AKP YÖNETİMİ İLE PKK İŞBİRLİĞİ HALİNDEDİR."-

Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, açık ve net itiraf ediyor, PKK 200 bin kilo bomba döşedi diyor.  Kimin sayesinde döşedi, herhalde benim sayemde değil. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı bunlara izin verdi. Bombaları döşeyin arkadaşlar dedi. İstediğinizi yapın dedi. Kan ve gözyaşı olsun dedi, insanlar ölsün dedi, sonunda da ben çıkıp millete diyeceğim ki bak insanlar ölüyor beni başkan yap. Oynanan oyun budur. Herkes bunun farkına varsın. AKP yönetimi ile PKK işbirliği halindedir.

-“KİMSE KANIN ÜZERİNDE OTURAMAZ”-

Versinler mahkemeye, söyledim, vermezseniz namertsiniz. Hepsini ispat edeceğim.

Kimse kanın üzerinde oturamaz. Gözyaşının üzerinde kimse oturamaz. Kanı ve gözyaşını bir seçenek olarak milletin önüne koymayı asla kabul etmiyoruz.

Neden yardım ve yataklık diyorum.

-“BU MİLLETİN KANINDA BOĞULACAKSIN SEN KANINDA”-

PKK mahkemeler kurdu, sesleri çıkmadı. Vergi daireleri kurdu, sesleri çıkmadı. Askere alma daireleri kurdular, hükümet kanadından gene ses yok, trafik kontrolleri yaptılar, yine ses yok, şehirleri cephaneliğe dönüştürdüler, yine ses yok. Niye ses yok, tek nedenleri var, 'milletin önüne acıyı, kanı, gözyaşını koyacağız ve ondan sonra da ben başkan olacağım' diyor. Sen başkan olamayacaksın kardeşim. Bu milletin kanında boğulacaksın sen kanında.”

-“MİT BİLDİRİYOR, ÖNLEM ALIN DİYOR”-

Yönetim krizi nedir biliyor musunuz, devletin ilgili organı uyarıyor. Önümüzde günlerde diyor, istihbarat örgütü bildiriyor, açıkça ifade edelim MİT bildiriyor, Emniyete bildiriyor, diyor ki önümüzdeki günlerde şu terör örgütü-ismini de veriyor- askerlerin yoğun olduğu illerde-bazı illeri de veriyor, Ankara, İstanbul, İzmir gibi- eylem yapacaktır, önlem alın diyor. Önlem alınıyor mu, önlem sıfır. Kim önlemi alacak. Siyasetçi talimat verecek, bürokrat da önlem alacak.

Ankara’nın göbeğinde, kalbinde bomba patlıyor. 29 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bu terörist 2 bin 850 km yol kaydediyor, kimse dokunmuyor, 43 ili geziyor, 22 kişiyle telefon konuşması yapıyor. Peki bu süre içinde ne oluyor, hiçbir şey olmuyor. Bomba patladıktan sonra hemen apar topar isim veriliyor.

Başbakan patlama oluyor yaptığı açıklama, ‘patlama sesi duyduk inceleyeceğiz’. İyi ki duymuş sesi, hiç duymayabilirdi de.

-“SEN O TERÖR ÖRGÜTÜNÜ NEDEN KORUYORSUN”-

Senin emniyet teşkilatına yazı yazıldı, terör örgütünün adı verildi, sen o terör örgütünü neden koruyorsun, neden ismini kamuoyuna açıklamıyorsun? Sen o terör örgütünün adını kamuoyuyla paylaşmadığın andan itibaren o terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyorsun demektir.

Bunu şu terör örgütü yaptı, Suriyeli birisi yaptı. Biz doğruyu nerden öğrendik, terör örgütünün yaptığı açıklamadan öğrendik. Bombayı patlatanın babasından öğrendik.

Açıklamayı kim yapıyor, bu yanlış açıklamayı, bu ülkenin cumhurbaşkanı bu ülkenin başbakanı yapıyor. Bir ülkenin başbakanı bir ülkenin cumhurbaşkanı kendi halkına doğruları söylemezse onları kandırmaya kalkarsa ve gerçek ortaya çıktığı anda hala koltuğunda oturursa bu millete saygısızlıktır.

-“TERÖR EYLEMİNİ ÖZENDİRİR GİBİ ÇADIRINA GİDECEKSİN, KINIYORUM  VE KABUL ETMİYORUM”-

Teröristin A’sı B’si olmaz. Teröre karşı bütün siyasi partilerin açık, net tutum takınması lazım. Terör konusunda hiçbir siyasi partinin farklı bir görüş beyan etmeye hakkı ve yetkisi yoktur özellikle parlamento çatısı altında olan bütün siyasal partilerin. Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir. Asla kabul etmiyoruz. Parlamentoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti’nden aylık alacaksın, namusun ve şerefin üzerine yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir gibi, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin, kınıyorum  ve kabul etmiyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.