Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd

Kılıçdaroğlu: Çözümü Hacı Bektaş-I Veli’nin Öğretisinde Bulabiliriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün Hacı Bektaş’ın öğretisinde evrensel değerlerin tümünü bulabiliriz. Demokrasi, eğitim, adalet, ekonomi ile toplumsal ve bölgesel barış gibi ülkemizin ve bölgenin yaşadığı temel sorunların çözümünde ihtiyacını duyduğumuz ne varsa Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretisinde bulabiliriz” dedi.

Kılıçdaroğlu, 55. Ulusal 29. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinde konuştu. Hacı Bektaş-ı Veli'nin gönül dostu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

"Bugün Hacı Bektaş’ın öğretisinde evrensel değerlerin tümünü bulabiliriz. Demokrasi, eğitim, adalet, ekonomi ile toplumsal ve bölgesel barış gibi ülkemizin ve bölgenin yaşadığı temel sorunların çözümünde ihtiyacını duyduğumuz ne varsa Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretisinde bulabiliriz. Örneğin 'insanoğlunun en büyük düşmanları yalancılık, boğazına düşkünlük, mal ve mevki hırsı, gıybet, edepsizlik, hıyanet ve hakkı inkardır' diyor Hacı Bektaş-ı Veli. Yalan söyleyen, boğazına düşkün, mal ve mevki hırsına kendisini kaptırmış yöneticilerin elinde bir ülkenin harap ve bitap düşeceğinin uyarısıdır bu hikmetli sözler.

Yine Hacı Bektaş-ı Veli 'çalışmadan geçinen bizden değildir' diyor. Bu sözün günümüzde iki karşılığı var. Birincisi çalışmadan geçinen, oturdukları yerden servetlerine servet katanlara karşı bir reddiyeyi içerir. İkincisi ise yoksulluğu yenmek yerine yoksulluğu yönetmeyi amaçlayan bir anlayışın sömürdüğü geniş halk kesimlerini uyanışa davet eder. Yani çalışma hakkı elinden alınan, üretmeyen, üretmesi için gereken imkanlardan mahrum bırakılan kesimleri kucaklamaktadır Hacı Bektaş-ı Veli. Çünkü Hacı Bektaş-ı Veli kulun kula muhtaçlığını asla kabullenmez.

Hiçbir milleti ve insanı ayıplamayan Hacı Bektaş-ı Veli 'dili, rengi, dini ne olursa olsun iyiler iyidir, iyiler her an iyidir' diyerek etnik ve mezhepsel her türlü ayırımı reddeder. Bizim de bugün yapmamız gerekenlerden biri budur. Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyilerin iyi olduğuna inanmak ve iyilerin peşinden gitmek hepimizin ortak görevi olmalıdır. 

Bugün ihtiyacımız olan aslanla ceylanı hünkarın kucağında buluşturan huzurdur, adalettir, bunun yolu hak, hukuk, eşitlik, emeğe saygı ve hakça paylaşım gibi temel ilkeler etrafında bir araya gelebilmek ahlaklı ve erdemli bir toplumu inşa etmektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.