Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı Koltuğunda Oturan Ülkesine İhanet Etmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan Barış Antlaşması’yla ilgili tartışma yaratan sözlerine sert çıktı.
İstanbul’da yabancı basının Türkiye temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, toplantının çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine şöyle konuştu:
“Lozan niye gündeme gelir? Bu kadar işsizlik, yoksulluk varken, insanlar can derdine iken, Türkiye’nin 81 ilinde, bütün ilçelerinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir?
Lozan Türkiye’nin tapu senedi. Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyorlar. Çıkıp şu soruya cevap versin, sen Sevr’i mi savunuyorsun? Biz Ankara’yı savunuyoruz, onlar İstanbul’u. Biz cumhuriyeti savunuyoruz, onlar hilafeti savunuyorlar. Biz vatandaşı savunuyoruz, onlar kul olmayı savunuyorlar. Ne demektir bu?

BÖYLE BİR KONUŞMA OLAMAZ”
O koltuğa cumhuriyetin ve Lozan’ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. Kim oluyorsun sen, nasıl böyle konuşabilirsin. Ne hakkın var senin. Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap. Tarih bilmiyorsan, çağır tarihçiyi konuş. Böyle bir konuşma olamaz.
Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesine ihanet edemez, ülkesini satamaz. Dün diyeceksin ki ‘Lozan tapu senedimizdir’ bugün diyeceksin ‘Lozan ülkeyi satmaktır’. Ne demek bu? Nasıl bir cumhurbaşkanı, nasıl bir anlayış.

“SİZİN ANLADIĞINIZ YENİKAPI RUHU BUYSA, BİZ BU RUHA KARŞIYIZ”
Şimdi yine diyecekler, ‘Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu’. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa, biz bu ruha karşıyız. Biz ülkemizi seviyoruz, tarihimizle, cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.