Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Kılıçdaroğlu: “Devlet Kinle, Öfkeyle Yönetilmez. Akılla, Mantıkla, Liyakatle Yönetilir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben Erdoğan değilim. Devlet kinle, öfkeyle yönetilmez. Akılla, mantıkla, liyakatle yönetilir." dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Ben güvenlik içinde, ağırlıklı grubun Türkiye’nin çıkarlarını her daim önde tutan kişilerden olduğuna inanıyorum. Bunun yanında sadece sarayın talimatlarını yerine getiren ve o çerçevede belli karar organlarına yükselen kişileri de biliyorum."

"Erdoğan'ın avukatının önünde esas duruşa geçen savcılar da var. Biz onlara 'Cumhuriyet Savcısı' demiyoruz."

"Bütçe açığı tarihi seviyelere ulaştı. Alınan borçları bütçe açığını kapamak için kullanacaklar. Daha sonra da faiz ödeyecekler. 'Faiz haramdır' diyorlardı. Hayatımda bunlar kadar yalan söyleyen hiçbir iktidar görmedim."

"Yeni bir şeffaflık anlayışı getirilmeli. Siyaset kurumu halkı aşağılamayacak. Zorla topladığı vergilerin hesabını verecek. Eğer bir ülkede vatandaş, ödediği vergilerin hesabını sormuyorsa, o ülkeye demokrasi gelmez."

"Ülkeyi bu hale, 18 yıldır bu ülkeyi yönetenler getirdi. Erdoğan, ekonomik buhran yaşanırken 'bunun sorumlusu ben değilim, dış güçler' diyorsa, o zaman dış güçlerin her dediğini yaptınız demektir."

"1 milyonun üzerinde kahvehane var. Acaba kahvecilerin nasıl geçindiklerini, bu insanların evlerine ekmek götürüp götüremediklerini biliyorlar mı? Ben kahvehanelerin sorununu dile getirdim. Çünkü bana kahvehane esnafı geldi, sorunlarını anlattı. Ben de bunu dile getirdim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak bütün garibanların sözcüsüyüm."

"Ben Erdoğan değilim. Devlet kinle, öfkeyle yönetilmez. Akılla, mantıkla, liyakatle yönetilir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.