Kılıçdaroğlu: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ve Arkadaşlarının Vasiyetidir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Kavgasız bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Huzurlu bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Bu bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının vasiyetidir. Onlar bize güzel bir Türkiye bıraktılar, biz çocuklarımıza onların bize bıraktığı Türkiye’den daha güzel bir Türkiye’yi bırakmak zorundayız” dedi.

CHP Genel Başkanı, Mudanya Belediyesi Temel Atma Töreni’nde konuştu. CHP lideri konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Belediye başkanı arkadaşlarıma hep şunu söyledim. İki temel konuda dikkatli olacaksınız. Belediye başkanı seçildikten sonra hiçbir ayırım yapmaksızın, dolayısıyla ‘Bunlar bana oy vermedi şu belde verdi, şurası vermedi, şu köy verdi, şu köy vermedi’ diye bir ayırım yapmaksızın herkese eşit hizmet götürmek. Eğer bunu yapabilirsek bu Cumhuriyetin anlayışıdır. İkinci konu harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz.

“BİR TOPLUMUN GELECEĞİ ÇOCUKLARINA VERECEĞİ EĞİTİME BAĞLIDIR”

Bugün burada güzel bir şey yapıyoruz. Zübeyde Ana Çocuk Akademisinin temelini atacağız. Bir toplumun geleceği çocuklarına vereceği eğitime bağlıdır. Eğer çocuklar analitik düşünmeyi öğrenirlerse hayatı sorgulamayı öğrenirlerse dünya nereye gidiyor biz neredeyiz diye sorgularlarsa ve biz bunu eğitim olarak çocuklarımıza verirsek o zaman çağdaş Türkiye’yi yaratmış ve çağdaşlığı aşmış oluruz. Ana hedef neydi, muasır medeniyeti yakalamak ve onun üstüne geçmek. Gazi Mustafa Kemal’in bize gösterdiği hedef buydu.

“KAVGASIZ BİR TÜRKİYE BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Biz çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Kavgasız bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Huzurlu bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Belediye Başkanımız dedi ki ‘Belediye başkanı olduktan sonra Mudanya’nın sokaklarında caddelerinde insanlar rahatlıkla geziyorlar, huzur içinde geziyorlar ve insanlar mutlular’. Bizim gönlümüzde yatan sadece Mudanya’da değil, sadece Nilüfer de değil sadece Bursa’da değil sadece Ankara, İstanbul, İzmir’de değil Hakkari’de, İzmir’de, Trabzon’da, Rize’de, Çankırı’da, Çorum’da yani bütün Türkiye’de hepimizin huzur içinde gezmesidir. Huzur içinde hayata sarılmasıdır. Bu bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının vasiyetidir. Onlar bize güzel bir Türkiye bıraktılar, biz çocuklarımıza onların bize bıraktığı Türkiye’den daha güzel bir Türkiye’yi bırakmak zorundayız”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.