Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Kılıçdaroğlu, “Hakkı, Hukuku Ve Adaleti Mutlaka Sağlayacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belki o vefat eden kişilerden kimse CHP'ye oy vermedi. Ama birileri haksızlığa uğramışsa adaleti sağlamak için çalışacak ilk kişi benim. Biz adaletten, haktan, hukuktan, alın terinden yana bir partiyiz. Hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka sağlayacağız.” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Grup konuşmasında milletvekillerine hitap etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında Hendekteki patlamaya ilişkin sitemlerde bulundu. 

Kılıçdaroğlu konuşmasına Çanakkale'de meydana gelen yangının kontrol altına alındığını öğrendiklerini belirterek, "Yanan ağaçların da canlı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakılması açısından ormanlarımızın korunması çok önemli" dedi.

"Sakarya'da ortada bir kaza yok, ortada bir iş cinayeti var. Haklarını arayacağız" 

Hendek'teki fabrika 11 yılda 4 kez patladı. Fakat bu fabrikanın sahibi kimlerden güç alıyorsa her patlamadan sonra yeniden açıyor! diyen Kılıçdaroğlu, "Sakarya'da fabrikada patlama meydana geldi, 7 yurttaşımız hayatını kaybetti. Fabrika sicili temiz olan bir fabrika değil. Devlet işçiler çalışabilir diye raporlar vermişti. Önlem almıyorsunuz, patlamalar gerçekleşiyor, insanlar ölüyor. Sakarya'da insanların cenazeleri kalkmadan yemek verdiler, utanmadan sosyal medyada paylaştılar. Sizin yediğiniz yemek değil, insan eti! Erdoğan patlama sonrası işçiyi, yakınlarını değil fabrika sahibini arıyor!. Belki o vefat eden kişilerden kimse CHP'ye oy vermedi. Ama birileri haksızlığa uğramışsa adaleti sağlamak için çalışacak ilk kişi benim. Biz adaletten, haktan, hukuktan, alın terinden yana bir partiyiz. Hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka sağlayacağız. Nasıl olsa Sakarya'da oyum çok yüksek, ben binerim sırtlarına diyor. Ama bu sefer öyle değil. Bu sefer Sakaryalı sahip çıkmasa da orada çalışan işçilere biz sahip çıkacağız. Milletvekillerimiz bölgeye gittiler. Buradan bu fabrikada çalışanlara sesleniyorum. Adım gibi eminim bu iktidar bu olayı kapatmak isteyecektir. Erdoğan'ın patlamadan sonra ilk aradığı kişi fabrikanın patronu!. Sakarya'da ortada bir kaza yok, ortada bir iş cinayeti var. Haklarını arayacağız." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.