Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

Kılıçdaroğlu: Hiçbir Emperyal Gücün Gölgesini Dahi Kabul Etmiyoruz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yedi aydır tepki vermediler, neden şimdi tepki veriyorlar? Yedi ay sonra bunun Türkiye'nin gündemine getirilmesi neden? Acaba yine birileri, 'Bunu kullanın, deliğe süpürmeyin' mi dedi?" Biz bunları merak ediyoruz." dedi. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’in Hacı Bektaş İlçesindeki programı için yola çıkmak üzereyken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yedi aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar?"

ABD Başkan Adayı Joe Biden yedi ay önce bir röportaj verdi, o röportajda ‘Erdoğan’ı devireceğim, seçimle devireceğim, muhalefet de destek verecek’ dedi. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Önce şu soruyu gerçekten sormak gerekiyor. Yedi ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu? Dışişleri Bakanı kimdi? Hadi bütün bunlardan vazgeçtim. Perguleci Fahrettin neredeydi? Yedi aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar? Biz CHP olarak bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden bir gelenekten geliyoruz. Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz. Çünkü ‘bağımsızlık bizim karakterimizdir.’ Bu karakterden yola çıktık. Beni üzen şey şu; gerçekten de yedi ay önce söylenen bu sözlere Dışişleri Bakanlığının tepki vermemesi, Erdoğan’ın tepki vermemesi, Fahrettin Altun’un tepki vermemesi, kendi kadrolarının tepki vermemesi ve yedi ay sonra da bunun Türkiye’nin gündemine getirilmesi. Neden? Gerçekten merak ediyorum. Acaba yine birileri 'bunu kullanın, deliğe süpürmeyin' mi dedi? Biz bunları merak ediyoruz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.