Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Kılıçdaroğlu Hükümete Sağduyu Çağrısı Yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 askerin şehit olmasıyla ilgili, “Bu çok tehlikeli bir kapıya bizi getirebilir, çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye’yi sürükleyebilir” diyerek, hükümete sağduyu çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Adana’da gerçekleşen terör saldırısının ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı aradığını ve olayla ilgili bilgi aldığını belirten Kılıçdaroğlu, Adana’daki terör saldırısının sabahın en kötü haberi olduğunu terörün kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, arkasında hangi güç olursa olsun bütün siyasal partilerin, meslek kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin terör konusunda ortak payda geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Biz her terör olayından sonra şu çağrıyı ısrarla yaptık, terörü bitirmek için bizden ne istiyorsanız vermeye hazırız. Çünkü bu ülkenin insanı teröre evlatlarını vermekten bıktı. Ülkemizde huzur istiyoruz. Son 14 yıllık çerçeveye baktığımızda, PKK vardı şimdi iki terör örgütü daha önümüzde duruyor, IŞİD ve FETÖ. Ne oldu da 14 yılda Türkiye üç terör örgütü ile muhatap oldu? Nasıl yönetildi de Türkiye bu terör örgütlerini kendi coğrafyasından silip atamadı? Bunun üzerinde hepimizin düşünmesi lazım” açıklamasında bulundu.
 
“Türkiye’yi Çok Tehlikeli Bir Sürecin İçine Sürükleyebilir”

Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 askerin şehit olmasıyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı:
“Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklama, rejime ait uçaklarla vurulduğu şeklide. Yani Suriye hükümetine ait uçaklarla askerlerimizin vurulduğu şeklindeki haber. Bu çok tehlikeli bir kapıya bizi getirebilir, çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye’yi sürükleyebilir. O nedenle buradan hükümet yetkililerine sağduyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğim. Bölgemizde Türkiye temel bir denge unsuruydu. Ortadoğu’daki her olumsuzluk karşısında Türkiye’ye başvuruldu. Türkiye, sorunların çözümünde başvurulan bir kaynaktı. O noktadan bir hayli uzaklaşmış görünüyoruz. O nedenle sağduyu çağrısı yapmanın çok önemli olduğuna inanıyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.