Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Kılıçdaroğlu: İki Askerimizin Hesabı Mutlaka Sorulmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İki askerimizin Ekim ayında donarak ölmesi, bunun hesabının verilmesi lazım bu topluma. Bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır. O askerlerin elbiseleri yok muydu?" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi'nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı’nı dünyada ender görülen savaşlardan birisi olduğunu belirterek, “Yokluk, fakirlik içinde bir mücadele verilmiştir. Dolayısıyla ekonomik büyümeyi ve kalkınmayı sağlamak gerekiyordu. Her tarafa fabrikalar kuruldu, Sümerbanklar kuruldu, Etibanklar kuruldu. 1925 yılında Kayseri’de uçak fabrikasının temeli atıldı” ifadelerini kullandı.

“EL ÂLEME AVUÇ AÇAN BİR YÖNETİMİ HER YERDE VE HER ORTAMDA REDDETMELİYİZ”

Şimdiki Türkiye’nin Londra’daki “Bir avuç tefeciye mahkum edilmiş” vaziyette olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Neden tarihinin en büyük faizlerini yurtdışına ödeniyor. Bu ülkede şehitlerin hakkını koruyacaksak, şehitlere sahip çıkacaksak, onların bu ülkeyi kurarken güttükleri felsefeye sahip çıkmak zorundayız. El âleme avuç açan bir yönetimi her yerde ve her ortamda reddetmeli, milli duruşumuzu, Anadolu duruşumuzu sergilemeliyiz” diye konuştu.

“HOLLANDA 180 MİLYAR DOLAR TARIM ÜRÜNÜ İHRAÇ EDERKEN NEDEN BİZ KENDİ KENDİMİZİ BESLEYEMİYORUZ”

Günümüz Türkiye’sinin "Dışarıdan borç para gelecek mi?" diye bakındığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Efendim Katar’dan 15 milyar dolar geldi, neredeyse göbek atacağız. 15 milyar doları sana keyif için mi veriyor? Seni sömürmek için veriyor. Dünyanın en yüksek faiziyle parayı keyif için mi veriyor?” dedi. Türkiye’nin neden kendi kendine yetmediğinin, neden saman ve mercimek ithal ettiğinin sorgulanması gerektiğine dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu, “O Yozgat’ın kokulu mercimeği bütün dünyada meşhurdur. Neden nohut, canlı hayvan ithal ediyoruz? 81 milyon biz kendi kendimize yetmiyor muyuz? Konya’dan küçük Hollanda, 180 milyar dolar tarım ürünü ihraç ederken, neden biz kendi kendimizi besleyemiyoruz. Soruları düşünün diye soruyorum. Hep bizim düşünmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

“İKİ ASKERİMİZİN HESABI MUTLAKA SORULMALI”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 26 Ekim’de Tunceli’de iki askerin donarak şehit olmasına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“İki askerimizin Ekim ayında donarak ölmesi, bunun hesabının verilmesi lazım bu topluma. Bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır. O askerlerin elbiseleri yok muydu? Niçin düşünmediler, hangi gerekçeyle düşünmediler? Dün bir şehidimizin babasıyla görüştüm. Kendisine Mezarlıklar Müdürlüğü telefon ediyor çocuğun öldüğüne dair. Düşünebiliyor musunuz? Şehit demek kolaydır, şehidi anmak kolaydır. Bütün mesele, şehidin canını, ruhunu verdiği o şehidin beklentilerini gerçekleştirmek. Kimseye boyun eğmeyen bir Türkiye, onurlu bir Türkiye. Yolu nedir? Dünyada bilinen yolu tektir. Üreteceksiniz, her alanda üreteceksiniz. Tarlada, fabrikada üreteceksiniz. Üretmezseniz birilerinin kulu, kölesi olursunuz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.