Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu İle Görüştü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinin bireysel seçimler olmadığını, sorununun parti değil Türkiye sorunu olduğunu ifade ederek, “İnşallah biz 25 Haziran’a gülen bir Türkiye ile uyanacağız” dedi.  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin güzel geçtiğini belirterek, “Bu görüşmelerimiz inşallah bu hafta içinde birtakım neticelerin doğmasına vesile olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Karamollaoğlu, seçime daha olumlu bir atmosferde girebilmek için birtakım temasların olduğunu belirtti. Karamollaoğlu, görüşmenin güzel geçtiğini belirterek, “Bu görüşmelerimiz inşallah bu hafta içinde birtakım neticelerin doğmasına vesile olacak. Bu sıkışık dönemde biz ‘baskın seçim’ dedik, bazıları buna ‘hem baskın diyorsunuz hem seçime hazırız diyorsunuz ne manaya geliyor’ dedi. İfade ettiğim mana iki ayağımızı bir pabuca soktular. Siz hazırız demeniz ceketinizi bile alıp evden çıkmaya kalktığınız zaman bunu 2-3 dakika içinde yapmak var bir de 15-20 dakika içinde rahat rahat çıkmak var. Bu fırsatı vermeden bir panik havasında maalesef iktidar seçime gitme kararı aldı, kurumları da zorluyorlar” dedi.

“YAPTIKLARI JEST DEMOKRASİYE KATKI SAĞLAMA AÇISINDA ÖNEMLİ”

Karamollaoğlu, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesine ilişkin, “Özellikle Sayın Genel Başkanı ve arkadaşlarını tebrik ettim çünkü Türkiye belki bir kazaya uğrayacak, bir potansiyeli olan İYİ Parti seçime girememe ihtimali ile karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları jest aslında demokrasiye bir katkı sağlama açısında önemli oldu, bunu herkes yapamaz. Bundan dolayı kendilerini de tebrik etti. Neticede oy verecek olan vatandaş, oy verme hakkını kullanacak başka bir şey yapmayacak ki. Bundan dolayı şu anda biz temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceği ile ilgili birtakım konularda dirsek temasına, iş birliğine ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu konudaki görüşlerimiz çalışmalarımız bu hafta içinde belki neticelenir diye ümit ediyorum” dedi.

“SORUN PARTİ SORUNU DEĞİL TÜRKİYE SORUNU”

Kılıçdaroğlu ise görüşmenin verimli olduğunu, heyecanlı olduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Heyecan güzel bir şey. İnşallah biz 25 Haziran’a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. İYİ Parti’ye verdiğimiz destek elbette biz demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde bulunduran bir siyasal iktidarı, bir partiyi seçime sokmamak için özel çaba harcaması, devletin kurumlarını etkilemesi bizim içimize sindireceğimiz bir olay değildir. Biz yüzde 10 seçim barajına yıllardır karşı çıktığımız ifade ettik. Biz demokrasinin bu ülkede olmasını bütün kurum ve kurallarıyla bu ülkede olmasını savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.

Önümüzdeki seçimler bireysel seçimler değildir. Sorun bir partinin, iki parti sorunu değildir sorun Türkiye sorunudur. Türkiye’de hepimiz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz, demokratik standartların oldukça geliştiği bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bu bağlamda, Saadet Partisi'nin demokrasiye olan bağlılığı, demokrasinin geliştirilmesi yönünde attığı adımlar bizim açımızdan da kendileri ve Türkiye açısından da  son derece değerli adımlardır."

Ortak aday sorusuna Karamollaoğlu, "O sorulara cevap bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.