Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Kılıçdaroğlu: Kavgasız Bir Türkiye’ye Gitmek İstiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yarın oy kullanacaksınız. Harama ortak olmak diye bir kavram vardır. Helale ortak olmak diye bir kavram da vardır. Kul hakkını yemeyen kişiye vereceğiniz her destek helale ortak olmak demektir. Mevlana diyor ki, kiminle dostluk edeceğinize dikkat edin bülbül sizi güle götürür, karga ise çöplüğe. Biz bülbül aracılığıyla güle, sevgiye hoşgörüye, kavgasız bir Türkiye’ye gitmek istiyoruz” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara’da meslek odaları, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. 24 Haziran seçimlerine dair değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, demokrasinin önemini vurguladı. Muhtarların sorunlarını gündeme getirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bütün muhtarlardan oy istiyoruz. Bütün muhtarlar diyecek ki kendi geleceğinizi düşünüyorsanız, muhtarlık kurumu çok değerlidir diyorsanız muhtarlar demokrasinin temel taşıdır diyorsanız, sosyal yardımları biz dağıtırız, fakiri fukarayı en iyi biz biliriz diyorsanız bunların sözünü veren siyasi partiye gözünüzü kırpmadan gidin evet oyunuzu verin. Ben bunu bekliyorum sizden” diye konuştu.

“SİZİN HAKKINIZI SAVUNAN SİYASİ PARTİNİN ARDINDA KAPI GİBİ DURACAKSINIZ”

10 yıl içinde esnaf sayısının 5 milyondan 1 milyon 250 bine indiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, esnafların dükkanlarınI, zincir mağazalar ve AVM’ler yüzünden kapattığına dikkat çekti. “Mevcut siyasi iktidar 10 yılda esnafın sonunu getirdi” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu düzen devam ederse birkaç yıl sonra esnaf diye bir kuruluş kalmaz. O nedenle size tavsiyede bulunuyordu, ‘Birleşin siz de süpermarket kurun’ diye. Böyle bir tavsiye edilmedi mi size? Ama siz ısrarla gittiniz ‘Hayır biz onlara oy vereceğiz’ dediniz. Oy verecekseniz mahvolduk demeyeceksiniz. 5 milyondan neden 1 milyon 250 bine düştük demeyeceksiniz. Sizin hakkınızı, hukukunuzu savunan siyasi partinin ardında kapı gibi duracaksınız. Londra’da, Tokyo’da, Paris’te esnaf vardır. Devlet esnafı korur ve destekler. Bizim Anayasamızın 173. Maddesinde de böyle yazar. Devlet, esnafı destekleyici ve koruyucu tedbirleri alır. Esnafı destekleyici ve koruyucu tedbirleri alsaydı 5.5 milyon esnaf nasıl 1 milyon 250 bine düşüyor? Demek ki Anayasa gereği dahi yerine getirilmedi. O nedenle bütün esnaf kardeşlerimden isteğim, 1 milyon 250 bin esnafın hiçbir fire vermeksizin oylarının tamamını bekliyorum” şeklinde konuştu.

“BİR TEK MARMARAY VAR 2 TRİLYON DOLARA DAHİL”

79 yılda görev yapan Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin 713 milyar dolar harcama yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, Son 14 yılda ise 2 trilyon 94 milyar doların harcandığını kaydetti. “2 trilyon 94 milyar dolarla ne yapıldı” sorusunu soran CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Her sözümüze laf yetiştiriyorlar ama bu rakamlar olunca dut yemiş bülbül gibi ses çıkarmıyorlar. Karakaya Barajı mı yaptınız? Atatürk Barajı mı yaptınız? Ne yaptınız? Diyebilirler ki Avrupa’nın en büyük havaalanını yaptık, doğru ama bu 2 trilyona dahil değil. Yap-İşlet-Devret modeli. Müteahhitler yaptı, hazine garantisini verdi. Yapıyorlar, parasını kazanacaklar, belli bir süre çalıştıracaklar sonra devlete devredecekler. 2 trilyon dolar buna dahil değil. Efendim köprü yaptık, o da buna dahil değil. O da Yap-İşlet-Devret. Onu kim ödeyecek? Kamyon şoförleri, TIR şoförleri. Geçen kimse parasını cebinden alacaklar. Avrasya Tüneli de buna dahil değil. Bir tek Marmaray var 2 trilyon dolara dahil o da 1 milyar 75 milyon dolar. 2 trilyon 94 milyar dolar nereye harcandı? Kim aldı bu paraları. 151 milyar dolarını biliyoruz tefecilere gitti. Londra’ya. 687 milyar lirayı da biliyoruz eski parayla katrilyon lirayı o da içerideki tefecilere gitti. Peki diğer para nereye gitti? Hepiniz yarın sandığa gideceksiniz. Bu seçimler sıradan bir seçim değil. Hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak oy kullanmak zorundayız. Çocuğumuza, memleketimize, vatanımıza karşı sorumluluğumuz var.

“ZORLA VERGİ AL HESABINI VERME ONUN ADI DİKTA YÖNETİMİDİR”

Vergi zoralıma dayanır, devlet kanunu çıkarır der ki vergini vermezsen kaçakçılık, kusur, usulsüzlük cezası keserler ve zorla paranızı alırlar ama demokratik ülkelerde şu olur, vergiyi zorla alır ama sizden aldığı verginin her kuruşunun hesabını size verir. Senden zorla aldım bu parayı ama bak şunu yaptım. Buna demokrasi deniyor. Zor alıma dayalı vergi alınır ama son kuruşuna kadar millete hesabı verilir bunun adı demokrasidir. Ama zorla vergiyi alacaksınız, hesabını vermeyeceksiniz. Onun adı da dikta yönetimidir. Ben kimseye hesap vermem der. Millete hesap vermem der. O nedenle 2 trilyon doların hesabını vermiyorlar. Tek adam rejiminin ortaya koyduğu tablo budur. Bir Keban Barajı yaptık deseler yine bu para yetmiyor. 713 milyar dolarla bunların hepsi yapılmış. 2 trilyon 94 milyar dolarla ne yaptınız siz?”

“BEN SİZİN VİCDANINIZA SESLENİYORUM”

Kılıçdaroğlu konuşmasını, “Yarın oy kullanacaksınız. Harama ortak olmak diye bir kavram vardır. Helale ortak olmak diye bir kavram da vardır. Kul hakkını yemeyen kişiye vereceğiniz her destek helale ortak olmak demektir. Kul hakkını yiyen ve bunun da hesabını vermeyen kişiye oy verilirse onun adı da harama ortak olmak demektir. O nedenle ben sizin vicdanınıza sesleniyorum. Mevlana diyor ki, kiminle dostluk edeceğinize dikkat edin bülbül sizi güle götürür, karga ise çöplüğe. Biz bülbül aracılığıyla güle, sevgiye hoşgörüye, kavgasız bir Türkiye’ye gitmek istiyoruz” şeklinde bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.