Kılıçdaroğlu: "Mahkum Etmezseniz Namertsiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın talimatıyla davalar açılıyor, onun talimatıyla sözde biz mahkum olacağız. Mahkum etmezseniz namertsiniz. Bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar bedeli ne olursa olsun mücadele etmeye kararlıyım. İster Erdoğan ister bütün tayfası gelsin mücadele edeceğim. Bu benim namus borcumdur” dedi.

Kılıçdaroğlu, 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının yaşandığı Tekirdağ, Çorlu’daki temaslarının ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının “Man Adası’na para transferi yaptıklarına” ilişkin iddiası üzerine toplam 359 bin TL tazminata mahkum edilmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, “Kardeşim sen hakim değilsin, sen sarayın hakimisin. Hakim olsaydın, şu soruyu sorardın sen, ‘1 sterlinlik şirkete 18 milyon dolarlık malı niye sattınız kardeşim, bunu Kılıçdaroğlu söyledi, nedir bu? Hangi şirketi sattınız siz?’ Bu soruyu soramaz. Sorarsa Yargıtay’a üye olamaz, sorarsa başka yerlere atanamaz. O hakim değildir, sarayın hakimidir ama o hakim şunu çok iyi bilsin; benim adım Kemal Kılıçdaroğlu, ben öyle o tür davalara pabuç bırakmam. Sonuna kadar mücadele ederim. Sonuna kadar mücadele etmek demek tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak demektir. Benim en önemli görevim budur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını mahkeme kararlarına rağmen koruyacağım. O davaların tamamını kazanacağım. Tamamını kazandığım zaman göreceklerdir, bir üst mahkemelerin veya diğer mahkemelerin lehime verdiği kararları o hakimin suratına çarpacağım. Beni korkutacağını mı sanıyor” diye konuştu.

Aziz Nesinlik Olay”

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından “Tayyipler alemi” paylaşımı gerekçesiyle cumhurbaşkanına hakaret suçundan hakkında soruşturma başlatılmasıyla ilgili ise “Azizi Nesin’lik bir olay. Neymiş, cumhurbaşkanına hakaretmiş, ne hakareti kardeşim? Savcı savcı değil, Erdoğan bildiğimiz Erdoğan, onun talimatıyla davalar açılıyor, onun talimatıyla sözde biz mahkum olacağız. Mahkum etmezseniz namertsiniz. Ben şuna karar verdim, bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar bedeli ne olursa olsun mücadele etmeye kararlıyım. Tek başıma bile kalsam mücadele etmeye kararlıyım. İster Erdoğan ister bütün tayfası gelsin mücadele edeceğim. Bu benim namus borcumdur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.