Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Kılıçdaroğlu: Namus ve Şeref Kavramını Da Mı Sıfırladın?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sen Cumhurbaşkanlığı görevini yapmıyorsun, bir siyasi partinin genel başkanlığını yapıyorsun. Bu diktatör bozuntusuna soruyorum hadi paraları sıfırladın, Allah aşkına sen namus ve şeref kavramını da mı sıfırladın” dedi.

-“BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN KANI AKP YÖNETİCİLERİNİN YAKASINDADIR”-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı bir gazetede yer alan Balıkesir’deki şehit evinin fotoğrafını göstererek şöyle devam etti:

“Bu Ankara’da oturan beylerin, iktidar olan beylerin çocukları oraya gidiyor mu? Yakınları oraya gidiyor mu? Gariban çocuklara ‘buyurun gidin’ diyorlar. Açık ve net söylüyorum, bütün şehitlerimizin kanı AKP yöneticilerinin yakasındadır.

- “OTURDUNUZ TERÖR ÖRGÜTÜYLE PAZARLIK YAPTINIZ”-

Oturdunuz terör örgütüyle pazarlık yaptınız. Size demedik mi ya yapmayın, yanlıştır. Dediler ki  ‘Kim bunu söylüyorsa şerefsizdir’. Sonra ortaya çıktı şereften zerre kadar nasibini almayan insan çark etti. Ne yaptılar hikaye anlattılar.

-“SİZ PKK İLE HANGİ GÖRÜŞMELERİ YAPTINIZ, HANGİ TUTANAKLARI İMZALADINIZ”-

Siz PKK ile hangi görüşmeleri yaptınız, hangi tutanakları imzaladınız, hangi konularda görüş birliğine vardınız?  Çıkın bunu millete anlatın. Kahramanlık yapıyorsun, geç onları sen geç, onları külahıma anlat, sen PKK ile oturup ne pazarlığı yaptın? Çık bunu anlat.

-“BU FAKİR FUKARANIN SIRTINDAN KAHRAMANLIK YAPMA”-

O hendeklerin içine patlayıcı madde konulurken siz neredeydiniz? Şimdi kalkmış kahramanlık taslıyorsunuz. Ölen kim, bari bu fakir fukaranın sırtından kahramanlık yapma, ayıptır.

-“VALLAHİ FIRILDAK BİLE BU KADAR HIZLI DÖNER Mİ BİLMİYORUM”-

2015 tarihinde Dolmabahçe’de en son bir araya geldiler.  Oturdular, bir karara vardılar ve imzaladılar, anlaştık dediler.

Bir süre sonra 16 Mart’ta Erdoğan bir açıklama yaptı. Hani 180 derece çark. Vallahi fırıldak bile bu kadar hızlı döner mi bilmiyorum.

-DTK BİLDİRGESİ-

Oturdular, Diyarbakır’da bir toplantı yaptılar. Hendekleri savunuyorlar, olmaz, hendekleri kimse savunamaz. Savunan insan demokrasiden, özgürlükten, adaletten, hukuktan yana değildir. Şehrin ortasına hendek kazacaksın, birileri sessiz kalacak. Bilmiyor muydunuz bu hendekler kazılırken.

‘Efendim birden fazla il bir araya gelsin özerk bölge oluştursun, anayasanın ilk 4 maddesini değiştirelim’ diyorlar, niye istiyorlardı biliyor musunuz, buna izin vermek için. Onun için dedik anayasanın ilk 4 maddesi bizim kırmızı çizgimizdir, olmaz.

-“BURADA ÖNGÖRÜLEN 14 MADDE AKP YETKİLİLERİYLE NEREDE NE ZAMAN GÖRÜŞÜLDÜ”-

Şimdi ben merak ediyorum burada öngörülen 14 madde AKP yetkilileriyle nerede, ne zaman görüşüldü, çıkıp bir anlatsınlar. Türkiye Cumhuriyeti bir etnik kimlik devleti değildir. Bütün bu görüşmelerde başkanlık da bu pazarlığa dahil mi? Neden, bana 400 vekil verin biz bu işi bitirelim diyordu. Hangi işi nasıl bitirecekti çık anlat şimdi. Tık yok. Şimdi kahraman kesildi, asarız keseriz diyor. Ben sert bir biçimde eleştirdim Sayın Erdoğan’ı eleştirdim, çünkü tarafsızlığını korumuyor. Yemin eden o.

-“BENİM SÖYLEDİKLERİMDEN DİKTATÖR BOZUNTUSU ALINMIŞ”-

Benim söylediklerimden diktatör bozuntusu alınmış. Hemen muhtarları toplamış.  

Diyor ki, mektup yazın diyor, mektupta şunu söyleyin… Vatandaşa çağrı yapıyor. Ben de arkadaşlara dedim ki gelen bütün mektupları bana gönderin, cevap vereceğim.

Şimdi ben SSK’yı batırdıysam genel müdür olarak sen kaç yılda bu ülke de başbakanlık yaptın, sen niye bunun bana hesabını sormadın? Elinden tutan mı vardı, niye hesabını sormadın? Benim yedi sülalemi incelediler, acaba bir şey bulur muyuz diye, 10 yıllık SSK’da bütün ihaleleri incelediler. 21 Haziran 2010 yılında başkanlık makamına müfettişler şu yazıyı verdiler, ‘90’dan bu yana hepsini inceledik, yapılacak herhangi bir işlemin bulunmadığından’. Yapacak hiçbir şey bulamadılar. Ama bir şey bulamadık diyor. Bunlar böyle adamlar, yalan atmayı yalan söylemeyi iftira atmayı bilen insanlar. İster 10 yılımı ister 27.5 yılımı incelemezsen namertsiniz.

-“HARAM SARAYDA OTURAN DA SENSİN”-

Bulamazsın kardeşim. Ben kul hakkı yemem, haram yemem. Kul hakkını yiyen sensin, haramı da yiyen sensin. Haram sarayda oturan da sensin. Ben hiçbir zaman çocuklarıma ‘oğlum paraları sıfırla’ demem. Sen namus ve şeref kavramını öğreninciye kadar bunları dile getireceğim.

-“SARAY BOZUNTUSU İKTİDAR BOZUNTUSU”-

Bu saray bozuntusu iktidar bozuntusu bilsin ki bize gelen mektuplardan biz korkmayız. Biz savcılığa suç duyurusunda da bulunmayız.

Yenilir yutulur olmadığını ben de biliyorum, bir cumhurbaşkanına böyle hitap edilmemesi gerektiğini ben de biliyorum ama sen Cumhurbaşkanlığı görevini yapmıyorsun, bir siyasi partinin genel başkanlığını yapıyorsun.

Bu diktatör bozuntusuna soruyorum hadi paraları sıfırladın, Allah aşkına sen namus ve şeref kavramını da mı sıfırladın.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.