Öne Çıkanlar galatasaray Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist bugünün gündemi gündem özeti chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya

Kılıçdaroğlu'ndan 'Canan Kaftancıoğlu' Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin 21. yüzyılda adaletsizliğe tahammül eden bir ülke olmadığını artık herkesin kabul etmesi lazım. Siyasetin de kabul etmesi lazım, iktidar sahiplerinin de kabul etmesi lazım. Adaletsizlik sadece Türkiye’nin itibarını zedeler. Adalet dağıtmıyorsanız, toplum vicdanını rahatsız ediyorsanız, bu aynı zamanda dünyada yaşayan ve vicdanı olan herkesi rahatsız eder. Biz buna üzülüyoruz. Benim üzüntüm adaletin bu ülkede yok olmasıdır, başka bir şey değil." dedi. 


Çeşitli programlar için Aydın'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanhisar Belediyesi önünde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen mahkeme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Hakim karar verirken vicdanına göre karar vermiyor"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Her ortamda dile getirdim, her ortamda söyledim, adaletin ne kadar değerli olduğunu söyledim. Toplumun bir büyük vicdanı olduğunu söyledim. Şimdi Canan Hanım’a ceza verdiniz. Niye verdiniz? Bundan kaç yıl önce attığı Tweetlerden ötürü. Bugüne kadar neredeydiniz? Bir kişi beraat etmesi gereken bir davada eğer ceza alıyorsa - bunun Canan Hanım olup olmaması hiç önemli değil - beraat etmesi valorant hesap satın al gereken bir kişinin ceza aldığı bir mahkeme adalet dağıtamaz. Türkiye’de de adaletin olmadığını hemen hemen ortamda söyledik. Adalet yok bu ülkede. Hakim karar verirken vicdanına göre karar vermiyor. Hakim karar verirken bakıyor yan tarafa, saraya bakıyor acaba ne tür ceza verelim diye. Yani bir başarıyı nasıl cezalandırabiliriz diye bunun arayışı içindeler." dedi. 

"Neden farklı düşünüyorsun diye kalkıyorsunuz ceza veriyorsunuz. Niçin?"

Ama şunu söylemek isterim sevgili halkıma, her siyasi görüşten olan bütün vatandaşlarıma şunu söylemek isterim. Hangi görüşten, hangi kimlikten, hangi inançtan olursa olsun ben mutlaka ama mutlaka adalet arayışını sağlayacağım ve gerçekleştireceğim. Bu ülkede adalet olmalı, bu ülkede haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik olmamalı. Bu toprakların ruhuna aykırıdır bu. Hacı Bektaş-i Veli’nin, Mevlana’nın, Yunus Emre’nin ruhuna aykırıdır bu. Bir insan düşüncesini ifade etmelidir. Düşünce özgürlüğü zenginliktir, önce bunu ifade etmek isterim. Düşünce özgürlüğü bir zenginliktir. Farklı düşünce olmadığı takdirde o ülke zenginliğini kaybeder. Hepimiz aynı şeyi düşünürsek sonuç alamayız. Farklı düşüneceğiz, farklılıkları göreceğiz, farklılıkların zenginlik olduğunu göreceğiz. Her bölgenin oyun havaları vardır, niçin farklı oyun havaları var? Bütün bu oyun havaları bizim zenginliğimizdir. Türkülerimiz, şarkılarımız, hoyratlarımız bizim zenginliğimizdir. Düşünceler de bizim zenginliğimizdir. Neden farklı düşünüyorsun diye kalkıyorsunuz ceza veriyorsunuz. Niçin? İstanbul seçimlerinde başarılı oldu diye. Kimden intikam alacağız? Canan Kaftancıoğlu... Ondan intikam alalım. Niye kardeşim, hangi gerekçeyle? Mahkemeye çıkıyor, mahkemede söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Üstelik Nazım Hikmet’in dizeleriyle de bitirdi bunu. Nazım Hikmet kim? O da haksızlığa uğramış olan bir yazardır, bir şairdir, dünya çapında bir şairdir. Türkiye’nin 21. yüzyılda adaletsizliğe tahammül eden bir ülke olmadığını artık herkesin kabul etmesi lazım. Siyasetin de kabul etmesi lazım, iktidar sahiplerinin de kabul etmesi lazım. Adaletsizlik sadece Türkiye’nin itibarını zedeler. Adalet dağıtmıyorsanız, toplum vicdanını rahatsız ediyorsanız, bu aynı zamanda dünyada yaşayan ve vicdanı olan herkesi rahatsız eder. Biz buna üzülüyoruz. Benim üzüntüm adaletin bu ülkede yok olmasıdır, başka bir şey değil." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.