Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Kılıçdaroğlu: "Ne Anayasa Değişikliğindeki Referandum Ne De Bu Seçimler Asla Ve Asla Meşru Değildir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne anayasa değişikliğindeki referandum ne de bu seçimler asla ve asla meşru değildir. Demokrasilerde sandık önemlidir bunu biliyorum ama sandık tek başına demokrasinin gerekçesi değildir. Tek başına sandık bir seçime meşruiyet kazandırmaz” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Şimdi parlamentoya bir yasa getiriyorlar OHAL’i sürekli kılmak için. Bunlar 1971’lerde, 1980’lerde de oldu. O darbe dönemlerinde bunların tamamını yaşadık. Aynısını hayata geçiriyorlar şimdi. Ama dünyada galip gelen bir zalim yoktur. Referandum darbe hukukunun anayasasını oluşturmak için yapıldı. Mücadelemizi yaptık.

“Ne Anayasa Değişikliği Ne De Bu Seçimler Asla Ve Asla Meşru Değildir”

Meşru olmayan bir zeminde anayasa değişiklikleri gerçekleşti ve hileli bir demokrasiyle bir seçim sürecinin içine girdik. Seçimlerde meşru bir sonuç elde ettiklerini düşünüyorlar. Ne anayasa değişikliği ne de bu seçimler asla ve asla meşru değildir. Ne anayasa değişikliğindeki referandum ne de bu seçimler asla ve asla meşru değildir. Demokrasilerde sandık önemlidir bunu biliyorum ama sandık tek başına demokrasinin gerekçesi değildir. Tek başına sandık bir seçime meşruiyet kazandırmaz. Biliyorum itiraz edecekler buna da.

“82 Anayasası Meşru Muydu?”

82 Anayasası yüzde kaçla kabul edildi. Yüzde 92’yle. 82 Anayasası meşru muydu? O anayasa meşru bir anayasa değil. Sizin yaptığınız seçimde meşru bir seçim değil. Eşit koşullarda adil koşullarda seçim yapıyorsan, referandum yapıyorsan o zaman o seçim o referandum meşru olur. Eşit koşullarda yapılmıyorsa meşru olamaz, olmaz da zaten.

“Lekeli Bir Demokrasiyle Biz Seçimlere Gittik”

Lekeli bir demokrasiyle biz seçimlere gittik. Şimdi bana dönüp diyorlar ki ‘Biz kazandık. Bu seçimler meşrudur.’ Hayır efendim bu seçimler gayrimeşrudur, adil koşullarda yapılmadı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.