Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Kılıçdaroğlu: "Parlamentoda Oynanan Oyunu Büyük Türk Milleti Bozacaktır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu tarih aynı zamanda bir parlamentonun kendi tarihine ihanet tarihidir. Parlamentoda oynanan oyunu büyük milletimiz, büyük Türk Milleti bozacaktır” dedi.

Anayasa değişiklik teklifinin Genel Kurul’da kabul edilmesinin ardından Kılıçdaroğlu partisinin grubunu TBMM’de olağanüstü topladı. CHP lideri şöyle dedi:
“Bu tarih aynı zamanda bir parlamentonun kendi tarihine ihanet tarihidir. Parlamentoda oynanan oyunu büyük milletimiz, büyük Türk Milleti bozacaktır. Bu rejim değişikliğine biz karşıyız. Türkiye bu rejim değişikliğini kaldıramaz. Bütün yetkilerin tek kişiye verildiği otoriter bir yönetimin Türkiye’nin geleceği açısından felaket olacağını hepimizin bilmesi gerekiyor.

Bu saatten itibaren bütün milletvekili arkadaşlarım hep birlikte sokak sokak, cadde cadde, kahve kahve, fabrika fabrika gezeceğiz. Gerçekleri bütün ayrıntılarıyla milletimize anlatacağız.

ANAYASA MAHKEMESİNE SESLENDİ
54 maddede değişiklik yapıyorsunuz. Tek madde halinde geçiyor. Oysa Anayasa diyor ki her değişikliğin ayrı ayrı oylanması lazım. Hukukun üstünlüğünü savunan ve savunmak zorunda olan Anayasa Mahkemesinin değerli yargıçlarına sesleniyorum. Anayasanın değiştirilmesi teklif edilemeyen maddelerine siz de sahip çıkmak zorundasınız. Hukukun üstünlüğüne siz de sahip çıkmak zorundasınız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.